avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de somaj

Buna ziua
Am un contract de munca pe durata dereminata care expira la data de 31.01.2011 si am fost anuntat ca va inceta cu art.56,lit.j
Intrebarea este :
Daca beneficiez de indemnizatie de somaj si in cat timp de la expirarea CIM ,pot depune actele pentru somaj?
Mentionez ca am stagiu de cotizare anterior de 36 de luni,iar perioada de pauza de la incetarea primului contract si pana la ineperea celuilalt contract a fost de 30 zile.

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
adrian_chivu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 16 Ianuarie 2011
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj numai daca:
- va inceteaza CIM din motive neimputabile;
- daca in ultimele 24 de luni ati avut 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
Temeiul de drept al incetarii c.i.m. - art.56 lit.j C.mun. - va da posibilitatea de a beneficia de indemnizatia de somaj.

2. Legea nr.76/2002 prevede la art.37.1 urmataorele:
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj? ancastefan2008 ancastefan2008 buna ziua am fost angajat cu contract pe perioada determinata timp de un an si 4 luni am dreptu la somaj ? (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj Aurelk Aurelk Un somer care se angajeaza la o societate pe perioada determinata de 3 luni dupa expirarea contractului mai poate beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj adonisvigalex adonisvigalex Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare : Sunt in somaj din martie 2009 si din august 2009 pana la data actuala am mai lucrat pe perioade determinate 10 luni ... (vezi toată discuția)