avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada determinata

intrebarea mea este urmatoarea
ca si angajator , daca am un angajat cu contr pe per det , daca nu mai vreau sa-i prelungesc contr de munca sunt obligat sa-i dau preaviz, sau pot sa-l anunt doar verbal? asta e cam dusa si probabil abia asteapta sa ma prinda cu ceva ca sa ma reclame la itm
am citit in codul muncii ca pers cu cim deter au aceleasi dr ca si cele cu cim nedet. prea multa protectie pt angajat. lucreaza de 6 luni deci nu o pot da in somaj .#-o
Cel mai recent răspuns: camieudaria , utilizator 11:31, 1 Decembrie 2010
Contractul de munca al celor incadrati pe durata determinata inceteaza de drept cf art 56 lit (j)/codul muncii, la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat.
Incetarea respectiva ii confera si dreptul la indemnizatie de somaj.
Dvs ii inmanati Decizia de incetare + Carnet munca + Anexa pt somaj , fara a mai fi preavizata.
angajata resp a avut o perioada in care a beneficiat de ajutop de somaj , dupsa expirarea acestuia , la cateva zile am angajat-o eu , tot de la firma mea a plecat in somaj ,acum lucreaza de 6 luni mai are dreptul la somaj?
merci tare mult pt promptitudine , am scapat mi-era teama ca tre sa-i dau preaviz si-apoi ma facea de cateva milioane , isi facea salarul pe urm 5 luni=D>=D>
daca contractul a fost pe perioada determinata poate sa intre din nou in somaj
ms tare mult acum sunt mai lini . eu scap de ea , ea de mine si are si din ce trai:worthy:
Sa recapitulam:
- a fost angajata dvs si a fost data in somaj
- a terminat toata perioada de somaj la carea avea dreptul
- ati angajato din nou, pe 6 luni care expira curand

Daca este asa:
Nu mai beneficiaza de somaj intrucat dupa terminarea primului "somaj" trebuia sa lucreze cel putin 12 luni
Daca pleaca acum de la dvs, trebuie sa mai lucreze in alta parte inca 6 luni si daca de acolo pleaca disponibilizata, poate beneficia.

Alte discuții în legătură

Conditii de obtinere a somajului Lacd Lacd Buna ziua,e Am fost angajata timp de 6 ani la o societate comerciala, cu norma intreaga, de unde am plecat cu demisie. Am fost reangajata la o alta ... (vezi toată discuția)
Se poate somaj? mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am la societate mai multe contracte de munca pe perioda determinata pana la 30.11.2012. As dori sa stiu daca acesti ... (vezi toată discuția)
Somaj pt.salariat angajat cu cim perioada determinata luiza moldovan luiza moldovan buna ziua, in cazul unui salariat angajat cu CIM pe perioada determinata,am urmatoare a intrebare: in cazul in care se desfiinteaza postul inainte de ... (vezi toată discuția)