avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada determinata

intrebarea mea este urmatoarea
ca si angajator , daca am un angajat cu contr pe per det , daca nu mai vreau sa-i prelungesc contr de munca sunt obligat sa-i dau preaviz, sau pot sa-l anunt doar verbal? asta e cam dusa si probabil abia asteapta sa ma prinda cu ceva ca sa ma reclame la itm
am citit in codul muncii ca pers cu cim deter au aceleasi dr ca si cele cu cim nedet. prea multa protectie pt angajat. lucreaza de 6 luni deci nu o pot da in somaj .#-o
Cel mai recent răspuns: camieudaria , utilizator 11:31, 1 Decembrie 2010
1. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii sale, conform art.56, lit.j) din Codul muncii.
2. Incetarea CIM cu acest articol ii da dreptul sa beneficieze de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni a avut 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
3. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
4. Din cele 24 de luni se scad lunile in care a fost in somaj si trebuie sa-i ramana 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
5. Intre cele doua perioade de somaj nu este obligatoriu sa aiba 12 luni lucrate.
luati de bun punctul 4 expus de dl Valeriu !!!
Atentie! perioada celor 24 de luni se calculeaza de la data cand se prezinta salariatul la AJOFM, nu de la data incetarii.
Puteti lua legatura cu AJOFM sa le comunicati perioadele lucrate, perioada de somaj, iar din baza lor de date, ii calculeaza stagiul de cotizare daca are dreptul la indemnizatie
deci treaba sta in felul urmator
angajata a lucrat o perioada la mine apoi am dat-o in somaj
acesta a expirat la 31 iunie 2010
in 8 iulie am angajat-o dinou cu cim pe perioada determinata
contr expira la 31.12.2010
nu mai vreau sa-l prelungesc
deci in ultimul an ea a beneficiat de 9 luni de somaj
Iar noi v-am spus ca trebuie sa aiba 12 luni lucrate in ultimii 2 ani, nu in ultimul an.
multumesc tare mult de ajutor D-nu Valeriu si celorlalti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cami74 cami74 Daca am avut contract de munca pe perioada determinata, am dreptul la somaj? Multumesc. (vezi toată discuția)
Conditii de obtinere a somajului Lacd Lacd Buna ziua,e Am fost angajata timp de 6 ani la o societate comerciala, cu norma intreaga, de unde am plecat cu demisie. Am fost reangajata la o alta ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor somaj - caz particular cstmihai cstmihai Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la dreptul de a primi ajutor de somaj intr-un caz particular si anume. Am lucrat timp de 3 ani intr-o companie A ... (vezi toată discuția)