In urma primirii citatiei prin care mi se cere sa ma prezint la tribunal ptr obtinerea custodiei de catre fostul sot ,am inteles ca trebuie ca in termen de 5 zile sa trimit o scrisoare de intampinare.Va intreb cum se redacteaza aceasta si ce trebuie sa contina ea.Unde si cand trebuie depusa?
Fostul sot m-a dat in judecata pentru a obtine custodia minorului.In cazul in care si-ar retrage solicitarea din instanta ,exista posibilitatea cedarii custodiei de catre mine printr-o metoda mai simpla si care sa nu fie de durata?Care sunt procedurile cele mai simple si cui trebuie sa ma adresez?
Buna dimineata!In urma divortului mi-a fost incredintat spre crestere si educare minorul in varsta de aprox 14 ani.Mi-am schimbat domiciliul si orasul si dupa ceva vreme tatal copilului a incercat sa-l atraga pe minor de partea lui promitandu-i o viata mult mai buna ,diverse bunuri si sprijin financiar. Dupa vacanta de vara minorul s-a opus sa m-ai frecventeze scoala unde era inscris si a dorit ca macar un semestru sa se mute la scoala din orasul in care locuieste tatal.Fiind la o varsta in care nu are discernamant si suficienta maturitate,minorul a fost usor de manevrat.Acum fostul sot m-a dat in judecata cerand instantei custodia copilului invocand diferite motive si incercand sa scoata in evidenta faptul ca nu m-am ocupat si interesat de copil.Dupa atata lupta cu el,pe langa problemele mele sa sanatate si mai nou decesul mamei mele ,acum trebuie sa intru in alta lupta.Ideea este ca sunt la capatul puterilor si ma gandesc ce sanse mai am din moment ce minorul a fost atras de partea lui???Sunt dispusa sa cedez custodia si sa se termine odata.Minorul e la vartsa cand poate alege.Ce sa fac,sa ma bat cu morile de vant?Cat dureaza procesul?Cum as putea sa procedez sa cedez custodia si totul sa ia sfarsit?