avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal cere custodia minorului de 14 ani.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal cere custodia minorului de 14 ani.

Buna dimineata!In urma divortului mi-a fost incredintat spre crestere si educare minorul in varsta de aprox 14 ani.Mi-am schimbat domiciliul si orasul si dupa ceva vreme tatal copilului a incercat sa-l atraga pe minor de partea lui promitandu-i o viata mult mai buna ,diverse bunuri si sprijin financiar. Dupa vacanta de vara minorul s-a opus sa m-ai frecventeze scoala unde era inscris si a dorit ca macar un semestru sa se mute la scoala din orasul in care locuieste tatal.Fiind la o varsta in care nu are discernamant si suficienta maturitate,minorul a fost usor de manevrat.Acum fostul sot m-a dat in judecata cerand instantei custodia copilului invocand diferite motive si incercand sa scoata in evidenta faptul ca nu m-am ocupat si interesat de copil.Dupa atata lupta cu el,pe langa problemele mele sa sanatate si mai nou decesul mamei mele ,acum trebuie sa intru in alta lupta.Ideea este ca sunt la capatul puterilor si ma gandesc ce sanse mai am din moment ce minorul a fost atras de partea lui???Sunt dispusa sa cedez custodia si sa se termine odata.Minorul e la vartsa cand poate alege.Ce sa fac,sa ma bat cu morile de vant?Cat dureaza procesul?Cum as putea sa procedez sa cedez custodia si totul sa ia sfarsit?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 14:58, 16 Februarie 2010
daca sunteti de acord ca tatalui sa i se increditneze custodia minorului, va prezentati la termenul fixat in instanta si specificati acest lucru .
in acest caz nu se va mai dispune efectuarea anchetei sociale si procesul se va termina mai repede .
Minorul va fi audiat si daca spune ca vrea la tata asa va fi.Cel mai bine ar fi sa fiti de acord si sa va dea drept de vizitare zilnic...Daca o faceti la primul termen aveti sanse foarte mari , deoarece orice avocat si tata se teme de cutuma incredintarii la mama.
ancheta sociala oricum se va face
daca sunteti de acord sa lasati minorul, lla celalat parinte , lucrurile merg usor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor din concubinaj prin mediere herminast herminast Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. ... (vezi toată discuția)
Custodie bebelus 2 luni alinachr alinachr Buna seara, Problema mea e urmatoarea, eu si prietenul meu avem impreuna un baietel de 2 luni (are numele lui). Din varii motive pe care nu le detaliez aici, ... (vezi toată discuția)
Custodie copil dislexic dislexic buna ziua! o prietena de-a mea este divortata de 3 ani. acum 3 ani tatal a obtinut custodia totala a copilului care acum are 9 ani deoarece mama lucra in ... (vezi toată discuția)