avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Activitate georgia56

Activitate georgia56

Răspuns la discuția Donatie bani
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc
Discuție Donatie bani
Buna ziua,am obtinut o suma de bani din vanzarea unui teren si doresc sa-i dau baiatului meu pentru cumpararea unei case.Cum trebuie sa procedez? Mentionez ca baiatul e casatorit si casa va fi cumparata cu credit bancar.
Multumesc pentru eventualele raspunsuri
Multumesc pentru raspuns.Nu inteleg de ce notarul nu ne-a spus ca avem aceste optiuni si ne-a lasat sa ne certam pe tema asta,fara nici un rezultat.Nu toata lumea cunoaste asa bine legile iar eu am crezut ca,nefiind vorba de partaj,simplul fapt ca el semneaza contractul de vanzare ,acceptand sa intre banii in contul meu,ajunge.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns,acum imi dau seama cat am fost de ignoranti,dar si ghinionisti ,ca nici notarul nu ne-a ajutat.
Chiar fostul sot a insistat sa scrie in contract ca donam copiilor acesti bani,pentru cumpararea unei case ,dar notarul a spus ca nu poate conditiona in CV,destinatia banilor.Iar eu am crezut ca simpla acceptare a vanzarii apartamentului,ajunge.
Cumparatorii apartamentului au fost martori la toate discutiile astea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns,dar ce inseamna sa chem copiii in garantie?Cu ce ma ajuta asta,daca ati putea sa-mi raspundeti!
Multumesc pentru raspuns,nu stiam ca poate fi introdusa o clauza,desi fostul sot a insistat la notariat sa se specifice destinatia banilor,adica sa fie dati copiilor,ca sa-si cumpere o casa,dar notarul a spus ca nu e posibil.Totusi,cumparatorii apartamentului au fost martori la discutie,in sensul ca el vinde apartamentul doar ca sa-si cumpere copiii casa,si exista multi martori,deoarece el a spus tuturor ca vinde pentru copii.
Iar conditia a fost indeplinita,copiii au cumparat casa,care este gard in gard cu propria lui casa.
Pot sa dovedesc cu martori ca banii au fost dati copiilor?
Buna ziua,sunt divortata de peste 20 de ani,acum doi ani,fostul meu sot a fost de acord sa vindem apartamentul comun,si sa dam banii celor doi copii ai nostri,majori.La notariat,fostul sot a fost de acord ca banii sa fie virati in contul meu.Conform intelegerii noaste verbale,am dat acesti bani copiilor,care si-au cumparat o proprietate.
Acum,dupa doi ani,fostul sot imi trimite notificare sa-i dau jumate din suma respectiva,aslfel,ma actioneaza in instanta.
Va rog sa-mi spuneti daca are dreptul sa -mi ceara acesti bani.
Va multumesc
Răspuns la discuția permis suspendat
Concursul nu era legal si nici nu avea loc in spatiu adecvat,s-a desfasurat in parcarea de la mall-ul Baneasa, noaptea.
Dar , intre timp, am obtinut dovada cu drept de circulatie,solicitand audienta la prim -procuror( un om cu mintea deschisa,din fericire).Nu prea ma pricep eu la legi dar una,elementara,cred ca o stie toata lumea:Prezumtia de nevinovatie. Aceasta ne-a fost noua incalcata flagrant(parerea mea). Politia s-a autosesizat,in urma unei emisiuni la tv. si acum trebuie sa dovedeasca cu probe, ceea ce le va lua cel putin un an,in ritmul in care lucreaza.

Va multumesc pentru interes
cos_ionel a scris:

Cred ca datele pe cere le mentioneti dumneavoastra aici sunt insuficiente si, sper sa nu am dreptate, trunchiate. oricum, as vrea sa stiu, in momentul cand i s-a retinut permisul a-r fi trebuit sa i se dea o dovada, chiar si fara drept de conducere, in care sa se mentioneze perioada de timp in care are permisul suspendat. daca politia nu poate face dovada inmanarii unui astfel de document nu poate proba ca fiul dumneavoastra a stiut ca are permisul suspendat chiar daca practic el nu l-a mai avut in detinerea sa. pe de alta parte perioada maxima de suspendare a permisului este de 90 de zile + 30 daca nu da acel examen, dar asta numai pentru anumite contraventii. ar fi bine de stiut in ce conditii a avut loc accidentul si pentru ce nume i s-a facut retinerea permisului, pentru accident in sine nu se retine permisul. trebuie sa existe o contraventie pentru acest lucru.

Aveti dreptate,am vrut sa fiu cat mai concisa si nu se intelege clar situatia:

Solutia care s-a dat pentru accident a fost:
NUP pentru art 184 al1 si 3 Cp
SUP pentru art 89 al 1 /OUG 195/2002
Amenda administrativa 1000 lei

Aceasta este rezolutia de la Parchet.

Pe data de 21mai 2010,am primit si de la Politia rutiera o instiintare:
" va facem cunoscut ca pentru incalcarea prev. (indescifrabil) din OUG 195/2002 v-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada de 120 zile,incepand cu data de 26/03/2009.
In cazul in care in aceasta perioada sunteti depistat conducand auto.,in conf. cu prev. art 86 alin2 OUg 195/2002 fapta d-voastra constituie infractiune"

Si inca o instiintare,in aceasi plic:

" In conf. cu disp.art.106 alin1 OUG 195/2002 ,trebuie sa va prezentati la sediul pol.rutiere in perioada de suspendare,pentru verificarea cunoasterii regulilor de circ.. In cazul nepromovari sau neprezentarii pentru sustinerea testului perioada de suspendare se prelungeste cu 30 zile."

Intrebarea mea este de ce a fost anuntat atat de tarziu si daca a trecut perioada de suspendare de ce mai e valabila acuzatia de conducere fara permis si ce as putea eu sa fac pentru clarificarea acestei situatii paradoxale,in care lucrurile par sa se bata cap in cap.???!!!

cioan a scris:

Accidentul s-a produs la data de 26 martie 2009 (asa rezulta din mesajul dvs). Rezolutia Parchetului privind NUP s-a dat dupa 14 luni de la data accidentului, adica in luna mai 2010. In toata aceasta perioada fiului dvs nu i s-a dat dovada cu drept de conducere. Prin urmare in luna februarie 2010 fiul dvs a condus un autovehicul fara sa aibe acest drept, permisul de conducere fiind suspendat. Pentru aceasta infractiune i s-a intocmit dosar, iar permisul de conducere ramane retinut pana la solutionarea acestui din urma dosar.

De acord cu d-voastra dar politia ne anunta ca are permisul suspendat pana pe 26 august 2009,eu ce sa inteleg din asta?! In acest interval de timp el nu a condus.