cos_ionel a scris:
Cred ca datele pe cere le mentioneti dumneavoastra aici sunt insuficiente si, sper sa nu am dreptate, trunchiate. oricum, as vrea sa stiu, in momentul cand i s-a retinut permisul a-r fi trebuit sa i se dea o dovada, chiar si fara drept de conducere, in care sa se mentioneze perioada de timp in care are permisul suspendat. daca politia nu poate face dovada inmanarii unui astfel de document nu poate proba ca fiul dumneavoastra a stiut ca are permisul suspendat chiar daca practic el nu l-a mai avut in detinerea sa. pe de alta parte perioada maxima de suspendare a permisului este de 90 de zile + 30 daca nu da acel examen, dar asta numai pentru anumite contraventii. ar fi bine de stiut in ce conditii a avut loc accidentul si pentru ce nume i s-a facut retinerea permisului, pentru accident in sine nu se retine permisul. trebuie sa existe o contraventie pentru acest lucru.
Aveti dreptate,am vrut sa fiu cat mai concisa si nu se intelege clar situatia:
Solutia care s-a dat pentru accident a fost:
NUP pentru art 184 al1 si 3 Cp
SUP pentru art 89 al 1 /OUG 195/2002
Amenda administrativa 1000 lei
Aceasta este rezolutia de la Parchet.
Pe data de 21mai 2010,am primit si de la Politia rutiera o instiintare:
" va facem cunoscut ca pentru incalcarea prev. (indescifrabil) din OUG 195/2002 v-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada de 120 zile,incepand cu data de 26/03/2009.
In cazul in care in aceasta perioada sunteti depistat conducand auto.,in conf. cu prev. art 86 alin2 OUg 195/2002 fapta d-voastra constituie infractiune"
Si inca o instiintare,in aceasi plic:
" In conf. cu disp.art.106 alin1 OUG 195/2002 ,trebuie sa va prezentati la sediul pol.rutiere in perioada de suspendare,pentru verificarea cunoasterii regulilor de circ.. In cazul nepromovari sau neprezentarii pentru sustinerea testului perioada de suspendare se prelungeste cu 30 zile."
Intrebarea mea este de ce a fost anuntat atat de tarziu si daca a trecut perioada de suspendare de ce mai e valabila acuzatia de conducere fara permis si ce as putea eu sa fac pentru clarificarea acestei situatii paradoxale,in care lucrurile par sa se bata cap in cap.???!!!