avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie bani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie bani

Buna ziua,am obtinut o suma de bani din vanzarea unui teren si doresc sa-i dau baiatului meu pentru cumpararea unei case.Cum trebuie sa procedez? Mentionez ca baiatul e casatorit si casa va fi cumparata cu credit bancar.
Multumesc pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 07:03, 11 Iulie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa ii donati baiatului cu contract autentificat la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti ca acea parte din bani sa fie doar a baiatului puteti face donație pe numele acestuia. De asemenea - bunul poate fi achizitionat sub regimul separatiei de bunuri a sotilor..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Incheiati un act de donatie, in forma autentica, notariala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
AV. GABRIELA GERBER a scris:

De asemenea - bunul poate fi achizitionat sub regimul separatiei de bunuri a sotilor..

Nu cred că se poate face asta... va fi cumpărată cu credit la care vor plăti amândoi soții. Pare că banii despre care vorbește georgia56 vor fi folosiți doar pentru avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren AM Frim AM Frim Buna ziua,este nevoie de procura din partea unuia din soti pt cumparare teren,daca la intocmirea actelie nu pot fi prezenti amandoi? Ce riscuri prezinta pt ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca gigivl gigivl Buna seara , am avut un credit la banca la o firma la care am fost administrator , firma a dat faliment si acum banca ma urmareste si imi ia din salariu 30 %, ... (vezi toată discuția)