Am dat copiilor, de comun acord cu fostul soț, banii obținuți din vânzarea apartamentului nostru, iar acum îmi cere partea lui. Are dreptul să facă asta?
Buna ziua,sunt divortata de peste 20 de ani,acum doi ani,fostul meu sot a fost de acord sa vindem apartamentul comun,si sa dam banii celor doi copii ai nostri,majori.La notariat,fostul sot a fost de acord ca banii sa fie virati in contul meu.Conform intelegerii noaste verbale,am dat acesti bani copiilor,care si-au cumparat o proprietate.
Acum,dupa doi ani,fostul sot imi trimite notificare sa-i dau jumate din suma respectiva,aslfel,ma actioneaza in instanta.
Va rog sa-mi spuneti daca are dreptul sa -mi ceara acesti bani.
Va multumesc
Din păcate, are dreptul să vă ceară 1/2 din bani deoarece din act rezultă că în contul dvs a fost transferată toată suma, jumătate din aceasta aparținând fostului soț. Totuși, poate în actul de vânzare apare o clauză care vă ajută.
Multumesc pentru raspuns,nu stiam ca poate fi introdusa o clauza,desi fostul sot a insistat la notariat sa se specifice destinatia banilor,adica sa fie dati copiilor,ca sa-si cumpere o casa,dar notarul a spus ca nu e posibil.Totusi,cumparatorii apartamentului au fost martori la discutie,in sensul ca el vinde apartamentul doar ca sa-si cumpere copiii casa,si exista multi martori,deoarece el a spus tuturor ca vinde pentru copii.
Iar conditia a fost indeplinita,copiii au cumparat casa,care este gard in gard cu propria lui casa.
Pot sa dovedesc cu martori ca banii au fost dati copiilor?
gi-jane2
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
nu conteaza ce ati facut cu ei, banii lui au intrat in contul dvs si dreptul lui nu e prescris.
trebuia a fi facut un act de donatie, pt acei bani, asta trebuia, oricum, notarul trebuia sa va fi dat solutii.
Copiii nu il pot face sa se razgandeasca ?