avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate tpo_tudor

Activitate tpo_tudor

socoteala e cam asa: daca nu ai bani de rata, nu ai bani nici de avocat. dar poti cere un avocat din oficiu, pe baza nivelului scazut al veniturilor.
reducerea salariilor de catre guvern se incadreaza in prevederile legale privind forta majora. in instanta, la obiectia "ai alte mijloace", as raspunde ca la acordarea creditului s-a luat in calcul tocmai acel venit. deci banca, din moment ce s-a raportat la un element financiar, e tinuta sa se raporteze in continuare la el.
un avocat bun poate castiga procesul (daca instanta e corecta)... si poate face istorie cu acel proces. nu de alta, dar se pune tot mai mult accent pe jurisprudenta :D
@ mady_m2002:
1) banca are posibilitatea sa recupereze debitul ca orice creditor. nu cred ca e normal sa astepte 8 ani, ca sa se adune penalitatile, apoi sa porneasca procesul de recuperare. fac asta pentru ca uneori e nerentabil sa pornesti actiunea in instanta pentru datorii mici. probabil ca firmele astea de recuperare cumpara pachete mari, cu "discount" sanatos...
2) rolul avocatului nu e sa faca educatie moral-cetateneasca. e un mercenar in lupta legala. daca am un proces, nu caut un suflet caritabil combinat cu educator de gradinita si mama ranitilor. vreau un specialist competent care sa-mi apere interesele. INTERESELE MELE !
AVLIL a scris:

Ioan, clienta mea nu e amenintata de politisti, ca i-as hartui si eu cu mana mea... pardon, cu pixul meu, ca numai asa stiu...
Da' are unu' care o tot cauta pe la serviciu si peste tot, iar politistii i-au spus sa faca plangere pentru hartuire importiva domnului.
De aia intreb: ce hartuire? Ca io nu cunosc, dar colegul Alexandru care stie nu vrea sa spuna... poate daca ma duc intr-o consultatie juridica la el... :D Macar sa-mi mai tina teoria chibritului despre bunuri si clasificarea lor... ;)
Ce mi-ai dat tu e text din Codul penal, nu are nicio legatura cu hartuirea...
Io vreau sa vaz daca e ceva in legislatia noastra penala sau macar contraventionala legat de hartuire... Dar nu sexuala! :))


ma gandesc... ce face politistul e un abuz in serviciu si dauneaza prsoanei, aducand atingere imaginii acesteia. deci abuz in serviciu contra intereselor persoanei cu afectarea valorilor sociale similar calomniei...? ;)
tudorvaleriu a scris:

Cand medicul care va are in avidenta cu sarcina va acorda concediu de maternitate, acesta nu mai poate fi intrerupt pentru CO.
CO il veti lua dupa cel de maternitate dar numai pentru un an in urma. Daca veti intra in concediu crestere copil nu mai puteti beneficia de CO neefectuat.


:oops:

dom' avocat, daca am inteles eu bine, doamna vrea sa ia un concediu prenatal, apoi concediul de odihna si apoi un alt concediu prenatal.
din cate stiu eu (ve rog sa ma corectati daca gresesc), legea spune de prenatal ca "se acorda pe perioade de maxim 30 de zile", ceea ce inseamna ca de fapt e o succesiune de concedii de max. 30 de zile fiecare. nici o lege nu o obliga pe doamna in cauza sa se prezinte la medic in a 30-a zi pt a obtine un nou concediu prenatal. si daca nu o face, nu mai e in prenatal. deci e in aceeasi situatie ca orice alt angajat, avand dreptul la concediul de odihna prevazut de lege.
va rog sa mai analizati o data problema si sa-mi spuneti unde (daca) gresesc... :slap: