buna ziua. sunt din galati si lucrez la o firma de 6 luni. initial contractul de munca a fost incheiat pe o perioada de 3 luni apoi ulterior mi-a fost prelungit cu inca 3 urmand sa se sfarseasca pe data de 8 mai. eu doresc sa plec de la aceasta firma la data incetarii contractului, dar am comunicat aceasta decizie ieri pe data de 2 mai. angajatorul vroia ca dupa data de 8 mai sa-mi prelungeasca contractul doar cu o luna iar cand a aflat ca vreau sa-mi dau demisia mi-a trimis noul contract pe perioada de 3 luni. intrebarea mea este daca pot pleca de la aceasta firma la data incetarii contractului actual, si daca pot refuza semnarea noului contract.
in ultimii 2 ani am 12 luni lucrate.dar am pauza intre ele ca sa zic asa. pana sa lucrez la ultima firma astea 11 luni si 3 saptam am lucrat la o firma care acum nu mai este,a dat faliment. eu sunt din braila si firma aceasta era din targoviste si nu am nici un document care sa dovedeasca contributia la somaj, ci doar ca perioada e inscrisa in cartea de munca. deci va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ca sa platesc eu mai departe contributia la somaj dupa ce am plecat de la ultimul loc de munca.
o persoana beneficiaza de somaj daca are minim 12 luni in cadrul muncii. la ultimul loc de munca am lucrat numai 11 luni si jumatate. am inteles ca se poate plati contributia individuala la somaj si ulterior desfacerii contractului de munca. adica sa ma duc eu ca persoana fizica sa platesc ca sa am 12 luni inregistrate. cum se procedeaza in acest caz?