avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... daca nu am 12 luni in cadrul muncii la ultimul loc de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

daca nu am 12 luni in cadrul muncii la ultimul loc de munca

o persoana beneficiaza de somaj daca are minim 12 luni in cadrul muncii. la ultimul loc de munca am lucrat numai 11 luni si jumatate. am inteles ca se poate plati contributia individuala la somaj si ulterior desfacerii contractului de munca. adica sa ma duc eu ca persoana fizica sa platesc ca sa am 12 luni inregistrate. cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Flo80 , utilizator 16:05, 17 Februarie 2010
trebuie sa aveti minim 12 luni lucrate din ultimele 24.. nu neaparat la acelasi angajator- pentru a beneficia de somaj.. daca aveti e ok.. faceti dovada si numai trebuie sa faceti acrobatii cu banii din buzunar
Flo80 a scris:

in ultimii 2 ani am 12 luni lucrate.dar am pauza intre ele ca sa zic asa. pana sa lucrez la ultima firma astea 11 luni si 3 saptam am lucrat la o firma care acum nu mai este,a dat faliment. eu sunt din braila si firma aceasta era din targoviste si nu am nici un document care sa dovedeasca contributia la somaj, ci doar ca perioada e inscrisa in cartea de munca. deci va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ca sa platesc eu mai departe contributia la somaj dupa ce am plecat de la ultimul loc de munca.

1. Incercati sa gasiti o firma unde sa incheiati un contract individual de munca pentru o luna de zile si apoi puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Puteti incheia si contract de asigurare cu AJOFM dar incheierea acestuia este conditionata de incheierea prealabila a unor astfel de contracte de asigurare cu Casa de Pensii si cu Casa de Sanatate.
Va multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 9 luni de munca daria_ayanna daria_ayanna abia acum 9 luni mi s-a intocmit carte de munca desi am mai lucrat si inainte. Acum mi se desfiinteaza postul. Sunt eligibila la plata somajului? Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj? Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Buna seara, nu am carte de munca, si nu am beneficiat de nici un banut de la statul roman (mi se pare corect) Nu am calificare,dar vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie somaj B. Stefan B. Stefan Contractul individual de munca (peste 2 ani vechime) este incetat conform art.55 lit.b din C.M. din data de 19.02.2009. Se mai poate beneficia de indemnizatia ... (vezi toată discuția)