avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa 9 luni de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa 9 luni de munca

abia acum 9 luni mi s-a intocmit carte de munca desi am mai lucrat si inainte. Acum mi se desfiinteaza postul. Sunt eligibila la plata somajului?
Pot sa-mi completez "stagiul de cotizare" pentru a avea la final 12 luni cotizate ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
daria_ayanna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:34, 27 Februarie 2010
1. Daca mai inainte ati lucrat cu contract individual de munca si aveti 12 luni lucrate, in total, in ultimele 24 de luni puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Completarea stagiului de cotizare la somaj se poate face prin contract de asigurare cu AJOFM. Dar incheierea acestui contract este conditionata de incheierea de contracte si cu Casa de Pensii si cu Casa de Sanatate (toate concomitent).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de somaj? Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Buna seara, nu am carte de munca, si nu am beneficiat de nici un banut de la statul roman (mi se pare corect) Nu am calificare,dar vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa 2 luni de munca? cobai cobai Buna ziua! Incepand cu data de 01.08.2009 mi se desfiinteza postul in care lucrez, adica vor face reduceri de personal. Am fost anuntat ca voi fi fat in ... (vezi toată discuția)
Somaj 2011 suciugeorgeta suciugeorgeta Am un magazinas care vrea sa-si suspende activitatea dar inainte de asta trebuie sa ii fac angajatei dosar pentru somaj.Aveti idee cum procedez,pot face asta ... (vezi toată discuția)