avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare indemnizatie somaj

Contractul individual de munca (peste 2 ani vechime) este incetat conform art.55 lit.b din C.M. din data de 19.02.2009. Se mai poate beneficia de indemnizatia pentru somaj si cum? Sau trebuie un nou contract de munca? Cu durata nedeterminata? Sau se poate si cu durata determinata?
Mai am o intrebare:
Se poate beneficia de indemnizatie de somaj in urma incheierii unui contract de asigurare pentru somaj pe o luna (15 ian-15 feb.2010) si se fac 13 luni in ultimele 24 luni?
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
B. Stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: B. Stefan , utilizator 22:02, 8 Ianuarie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca initivqa desfacerii cim sa apartina angajatorului, in cazul dv. dat fiind acordul partilor nu beneficiati de siomaj
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Puteti incheia un CIM pe perioada determinata (sa zicem o luna de zile) iar la expirarea acestuia puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.
Se poate beneficia de indemnizatie de somaj in urma incheierii unui contract de asigurare pentru somaj cu AJOFM pe o luna (15 ian-15 feb.2010) si se fac 13 luni in ultimele 24 luni?
1. Iata ce spune legea 76/2002:
Art. 17. - (1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
f) au încheiat contract de asigurare pentru şomaj şi nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
2. Prezentat-va la AJOFM si incheiati un contract de asigurare.

Alte discuții în legătură

Art.55 lit b urmat de somaj gheorghita gheorghita Buna ziua Va urmaresc de ceva vreme . Doresc si eu sa cunosc parerea d-voastra in urmatoarea problema. Am incetat activitatea din cadrul companiei cf. ... (vezi toată discuția)
Cum se considera vechimea in munca pentru a se acorda indemnizatia de somaj Cornelissa Cornelissa Daca in ultimii 2 ani am lucrat circa 7 luni, iar 5..6 luni am platit asigurarile sociale pentru pensie si de asemeni CASS prin contract cu institutiile ... (vezi toată discuția)