avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului individual de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului individual de munca pe perioada determinata

buna ziua. sunt din galati si lucrez la o firma de 6 luni. initial contractul de munca a fost incheiat pe o perioada de 3 luni apoi ulterior mi-a fost prelungit cu inca 3 urmand sa se sfarseasca pe data de 8 mai. eu doresc sa plec de la aceasta firma la data incetarii contractului, dar am comunicat aceasta decizie ieri pe data de 2 mai. angajatorul vroia ca dupa data de 8 mai sa-mi prelungeasca contractul doar cu o luna iar cand a aflat ca vreau sa-mi dau demisia mi-a trimis noul contract pe perioada de 3 luni. intrebarea mea este daca pot pleca de la aceasta firma la data incetarii contractului actual, si daca pot refuza semnarea noului contract.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 3 Mai 2011
Problema dvs este foarte simpla.
Ca sa va prelungeasca acel contract individual de munca ...trebuie sa semnati un act aditional, pe care nu-l veti semna, iar firma va fi obligata sa va emita decizie de incetare in baza art.56 lit. j) din codul muncii. ( incetarea CIM la data expirarii termenului CIM incheiat pe perioada determinata) Nu va lasat iademenit cu amenintari, legea este de partea dvs.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Georgeta Anghel (Rusu), Avocat
Va multumesc pt raspuns. O zi buna!
Flo80 a scris:

buna ziua. sunt din galati si lucrez la o firma de 6 luni. initial contractul de munca a fost incheiat pe o perioada de 3 luni apoi ulterior mi-a fost prelungit cu inca 3 urmand sa se sfarseasca pe data de 8 mai. eu doresc sa plec de la aceasta firma la data incetarii contractului, dar am comunicat aceasta decizie ieri pe data de 2 mai. angajatorul vroia ca dupa data de 8 mai sa-mi prelungeasca contractul doar cu o luna iar cand a aflat ca vreau sa-mi dau demisia mi-a trimis noul contract pe perioada de 3 luni. intrebarea mea este daca pot pleca de la aceasta firma la data incetarii contractului actual, si daca pot refuza semnarea noului contract.

Nu sunteti obligat sa semnati prelungirea duratei c.i.m. daca nu doriti ... in acest sens, c.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat - 8 mai 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 56/j din codul muncii . ticarau daniel ticarau daniel Ce obligatii si indatoriri are angajatorul conform art. 56/j din Codul Muncii ? (vezi toată discuția)
Expirare contract de munca RotaruRazvan RotaruRazvan Buna ziua, Am semnat un contract pe trei luni cu o firma, la inceputul lui iunie - in contract scrie ca acesta este valabil intre 1 iunie -1septembrie. Deci ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cim determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o nelamurire, cand expira acest contract pe durata determinata? determinata, de 3 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 31.03.2011 data ... (vezi toată discuția)