avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ART 56/J din Codul Muncii .
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ART 56/J din Codul Muncii .

Ce obligatii si indatoriri are angajatorul conform art. 56/j din Codul Muncii ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:45, 6 Septembrie 2011
la data expirarii cim poate prelungi acest cim peperioada nedeterminata sau pe inca o perioada determinata prin act aditional cu acordul salariatului. asta se face inaintea expirarii. poate emitedeciziede incetare cu 56 j si ii acorda banii de concediu de odihnadaca nu l-a efectuat si celelaltedrepturi salarialela zi, adeverinta de salariat pentru perioada lucrata la el si cam atat. ca laorice incetare a cim.
Angajatorul nu este obligat sa prelungeasca durata c.i.m. incheiat pe durata determinata, iar in cazul in care durata nu se preluneste el are obligatia de a emite decizia de incetare a c.i.m. in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea incetarii de drept.
De asemenea, sa comunice decizia de incetare salariatului in termen de 5 zile lucratoare.
intradevar sa schimbat articolul acuma expirarea termenului este 56 i?in loc de 56 j?
Asta am aflat intamplator,dar daca caut si am cumparat codul muncii acolo nu sa schuimbat nimic,stie cineva sigur?
Legea 40/2011
Art.V
Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

Astfel o data cu modificarile de anul acesta aduse Codului Muncii s-a dispus si o noua numerotare, nimic mai mult.
1. Codul muncii s-a renumerotat si s-a republicat in Monitorul Oficial nr. 345/2011.
2. Unele edituri s-au grabit sa publice Codul muncii modificat dar nu au asteptat si renumerotarea articolelor.
3. Asa este: art.56j a devenit art.56i.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de indemnizatie de somaj? MARY081968 MARY081968 buna ziua, Am urmatoarea intrebare: o salariata are cim pe per determinata, la 30 iun expira; in aceste conditii , cim inceteaza de drept, doar print-o ... (vezi toată discuția)
Valabilitate cim pe durata determinata Patience Patience Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire in legatura cu CIM incheiate pe durata determinata: 1. Inchei un CIM valabil de la 17.05.2011 pana la 16.06.2011 - ... (vezi toată discuția)
Documente de intocmit in cazul cim pe per determinata Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu buna ziua! ce documente trebuie atasate mai exact in cazul in care expira termenul contractului individual de munca incheiat pe durata determinata? mai ... (vezi toată discuția)