avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de indemnizatie de somaj?

buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: o salariata are cim pe per determinata, la 30 iun expira;
in aceste conditii , cim inceteaza de drept, doar print-o notificare ( 56-j).Poate beneficia de somaj ?
Cel mai recent răspuns: MARY081968 , utilizator 18:18, 29 Iunie 2011
1. Vedeti ca s-a publicat, in Monitorul Oficial nr. 345/2011, Codul muncii renumerotat si art.56j a devenit art.56i.
2. Incetarea de drept a CIM (art.56i din Codul muncii) ii da dreptul sa beneficieze de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni are 12 luni lucrate cu CIM (poate sa fie la mai multi angajatori).
Va multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 56/j din codul muncii . ticarau daniel ticarau daniel Ce obligatii si indatoriri are angajatorul conform art. 56/j din Codul Muncii ? (vezi toată discuția)
Somaj Elinia Elinia Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)