avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Expirare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Expirare contract de munca

Buna ziua,

Am semnat un contract pe trei luni cu o firma, la inceputul lui iunie - in contract scrie ca acesta este valabil intre 1 iunie -1septembrie. Deci contractul imi expira in cateva zile, iar eu nu doresc sa il prelungesc. Perioada aceea de 15 zile de preaviz nu se mai aplica in acest caz, nu? Adica sunt liber sa plec la data expirarii acestui contract? Nu am semnat nimic in plus, adica nu concep sa mi se prelungeasca acest contract fara voia mea...si nici nu scrie in contract ca s-ar prelungi prin vreun acord tacit al partilor. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Contractul va inceta de drept la implinirea termenului, fara a mai fi necesara efectuarea vreunui preaviz si nu se poate prelungi fara acordul dvs.

Legea nr. 53/2003 - CODUL MUNCII

ART. 56
Contractul individual de munca inceteaza de drept:
j) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
Nu se prelungeste peste termenul inscris in cuprinsul lui.
Nu se acorda niciun preaviz peste durata inscrisa in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare ccm pe perioada determinata balanescu angela balanescu angela Sunt angajata (din 1 Iunie 2008) la o firma cu contract de munca pe perioada determinata, pana pe 1 Septembrie 2009, cu o prelungire. Am auzit ca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Respectarea contractului de munca razvan2424 razvan2424 Salut, am o mica sau mai mare problema privind contractul de munca. Pana in data de 30.04.2011 am lucrat la o firma cu ctr pe perioada determinata.am avut ct ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la final de contract de munca cu durata determinata friday_325 friday_325 Buna ziua, un angajat caruia tocmai urmeaza sa ii expire CIM-ul pe durata determinata s-a \"imbolnavit\" brusc dupa ce a fost anuntat ca nu i se mai ... (vezi toată discuția)