avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate andy.m.i.

Activitate andy.m.i.

Buna ziua! Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Conform legii tichetelor de masa stiu ca au dreptul, nu stiu daca este vreo specificatie in alta lege (legea bugetului de stat sau vreo alta lege) in care se specifica ca nu au voie sa primeasca fiind societate infiintata de primarie, stiut fiind faptul ca institutiile publice nu au dreptul la tichete de masa...Multumesc anticipat!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Se pot acorda tichete de masa salariatilor dintr-o societate cu raspundere limitata infiintata de consiliul local? SRL-ul se finanteaza din veniturile proprii. Multumesc anticipat pentru raspuns!
multumesc frumos pentru raspuns!
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am urmatoarea speta. Societatea era platitoare de impozit pe profit si a inregistrat pierdere in 2012. In ianuarie 2013 a inregistrat profit mic. Incepand cu 1 feb.2013 a devenit microintreprindere. In per. feb.-dec.2013 a inregistrat profit pe care la distribuit la dividende. Nu a recuperat pierderea de cand era platitoare de impozit profit. In 2014 a inregistrat profit. Trebuia sa recuperez pierderea din 2012? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Contare materiale
Multumesc frumos! Si eu as fi facut la fel, tocmai de aceea mai cer si parerea altor colegi. Dar de multe ori pe factura scrie materiale conform bon fiscal. Bonurile fiscale se cam sterg pana se face factura si ma chinui sa descifrez denumiri de materiale (luate in mai multe randuri si care nu au mai trecut prin gestiunea firmei ci montate direct la clienti) si le-am facut doar NIR si le-am trecut direct pe cheltuieli (si din lipsa acuta de timp, care se condenseaza pe zi ce trece).
Ce parere aveti in conditiile prezentate! e bine sa folosesc direct contul de cheltuieli? Multumesc anticipat!
Multumesc frumos! Eu sunt firma de outsoursing. Am contract cu o firma care imi da clientii la care sa merg si materialele tot de la ei pe baza unor avize pe care eu le inregistrez in cont in afara bilantului ( nu se factureaza). La aceste materiale mai adaug si eu niste materiale dar nu le facturez nimanui (de aceea am zis sa nu fac deviz de lucrari si sa le trec direct pe cheltuiala). Firmei pentru care instalez ii facturez o valoare fixa pentru serviciul instalat.
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Prestez servicii de instalari servicii net, iar la materialele primite de la beneficiarul lucrarilor mai cumpar eu diverse materiale pe care le folosesc la instalari. Cum e mai bine sa inregistrez in contabilitate? Contul 604 materiale nestocate (avand in vedere ca nu mai stochez materialele le iau direct de la magazin, le folosesc, iar factura se face la sfarsit de luna la magazinul de unde cumpar materiale) sau sa folosesc contul 302.8? Aici implica sa le fac bonuri de consum, sa tin gestiune.. Multumesc anticipat pentru sfat!
Răspuns la discuția Minusuri inventar
Multumesc frumos! Eu folosesc aceste materiale (cablu, mufe) la servicii de instalari. Eu asa am zis sa procedez sa le inregistrez doar in conturi in afara bilantului. Minusul il inregistrez si compensez.