avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Minusuri inventar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Minusuri inventar

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi. Prestez servicii pentru o firma. Aceasta imi da materiale (in baza unor avize) si eu le folosesc la serviciile prestate. Trebuie sa le inregistrez pe marfuri si apoi sa le dau pe consum? sau pot sa le trec doar in contul in afara bilantului? Acum am iesit minus la inventar efectuat de ei si mi-au facut o factura pentru aceste minusuri. O sa se faca compensare din factura emisa de mine pentru serviciile prestate. Cum e mai bine sa procedez?
Cel mai recent răspuns: andy.m.i. , utilizator 16:56, 17 Aprilie 2013
In principiu daca serviciu presupune prelucrarea unor bunuri si returnarea lor plus factura de servicii atunci respectivele bunuri se inregistreaza in afara bilantului. factura primita o inregistrati pe cheltuieli si daca vreti faceti compensare.
Multumesc frumos! Eu folosesc aceste materiale (cablu, mufe) la servicii de instalari. Eu asa am zis sa procedez sa le inregistrez doar in conturi in afara bilantului. Minusul il inregistrez si compensez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambalaje primite fara factura carabela_anca carabela_anca Odata cu marfa pe care o achizitionez am si ambalaje (cutii carton, paleti lemn). Pe factura nu apar mentionate aceste ambalaje. Nu am pret pe ele. Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Bilant..... ContSters126274 ContSters126274 O firma constata ca anumite bonuri,chitante(vechi de 2 ani) nu au fost inregistrate si are si minusuri la inventarele efectuate(exista vinovati). Cum se ... (vezi toată discuția)
Minus la inventar danaradu90 danaradu90 Buna seara Va rog sa imi spuna cineva cum se procedeaza cu minusul la inventar. In afara de faptul ca am intocmit listele de inventar, apoi Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)