buna ziua.iata-ma revenind dupa un an si un pic,dar dupa multe infatisari la judecatorie mi sa dat sentinta(solutia) astfel; Solutie: În baza art. 184 alin. 1 şi 3 C.p. cu aplicv. art. 320/1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpat, la pedeapsa de 2 (două) luni închisoare (parte vătămată S. B). În baza art. 184 alin. 1 şi 3 C.p. cu aplic. art. 320/1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare (parte vătămată N. Gh.). În baza art. 184 alin. 2 şi 4 C.p. cu aplic. art. 320/1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 (un) an închisoare (parte vătămată N. A.). În baza art. 184 alin. 2 şi 4 C.p. cu aplicarea art. 320/1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 (un) an închisoare (parte vătămată A. C.). În baza art. 33 lit. a şi art. 34 lit. b C.p. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an închisoare. Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II -a, b şi c C.p. în condiţiile art. 71 C.p. În baza art. 81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 (trei) ani reprezentând termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 C.p. În baza art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepsei accesorii pe aceeaşi durată. În baza art. 359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 C.p. În baza art. 14 şi art. 346 C.p.p. admite în parte acţiunea civilă şi în temeiul art. 998 - 999 C. civil şi art. 55 din. 1 din Legea nr. 136/1995 obligă inculpatul să plătească acesteia suma de 2148,73 lei cu titlu de desp. civ. şi majorările de întârziere aferente calculate de la data rămânerii definitive şi până la data plăţii, sumă ce urmează a fi achitată părţii civile de către asigurător. În baza art. 14 şi art. 346 C.p.p. admite acţiunile civile formulate de părţile civile şi în temeiul at. 998 - 999 Cod civil şi art. 55 alin. 1 din Legea 136/1995 obligă inculpatul să plătească părţii civile Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti suma de 21.929,83 lei şi părţii civile Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arsenie suma de 20.082,40 lei cu titlu de desp. civile, suma ce urmează a fi achitate părţilor civile de către asigurător. În baza art. 14 şi art. 346 C.p.p. admite în parte acţiunile civile formulată de părţile civile N Gh, N. A. şi A C..şi în temeiul art. 998 - 999 C- civil şi art. 55 alin. 1 din Legea 136/1995 obligă inculpatul să plătească părţile civile N. Gh suma de 20.3000 lei (12.800 daune materiale şi 7500 lei daune morale), părţii civile N. A. 11.080 lei (1.080 lei daune materiale şi 10.000 lei daune morale) şi părţii civile A. C. 11.882 lei (1882 lei daune materiale şi 10.000 lei daune morale) cu titlu de desp. civ. sume ce urmează a fi achitate părţilor civile de asigurător. Ia act că părţile vătămate Serviciul Jud. de Ambulanţă Teleorman şi S. B. nu s-au constituit părţi civile în procesul penal. În baza art. 191 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul să plătească suma de 4000 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 193 alin. 1 şi 2 C.p.p. obligă inculpatul să plătească părţii civile A. C. suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariu avocat oficiu în sumă de 150 lei asigurat părţii civile N. gh.va fi avansat din fondurile MJLC. Cu recurs.
Pagina 1
asta a fost solutia data de judecator.pe mine ma intereseaza ce inseamna toate aceste articole(unele le-am inteles altele nu prea)adica ce inseamna art '''.Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II -a, b şi c C.p. în condiţiile art. 71 C.p. În baza art. 81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 (trei) ani reprezentând termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 C.p. În baza art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepsei accesorii pe aceeaşi durată. """ pina la urma care este pedeapsa ?1 an cu suspendarea pedepsei +3 de incercare(reabilitare) ce se intimpla cu permisul? este anulat sau suspendat va multumesc pt timpul acordat
am cumparat o masina second hand de la o persoana fizica .toate bune am avut toate actele ,am facut rar-ul am platit taxa de poluare(masina a fost adusa din italia,proprietarul inscris in acte este din romania,are domiciliul in romania, )dar nu mi sa dat fisa fiscala (a zis ca nu poate acum dar in 2 zile mi le trimite) si nici pina acum nu l-am primit (individul a plecat in italia) si nu pot inmatricula masina. mentionez ca in rest am toate actele (am platit si taxa de prima inmatriculare) .intrebarea este : CE POT FACE ACUM SA OBTIN FISA FISCALA(acel individ nici nu a declarat masina la fisc)va multumesc
vineri am fost in Alexandria la politia rutiera ,cind m-am prezentat ofiterului de serviciu(i-am spus cine sunt,ce caut)domnul respectiv a devenit foarte recalcitrant, ma facut nenorocit,defapt o sa-l citez pe domnul respectiv; "Ce ai facut nenorocitule,i-ai omorit pe toti" (desi mentionez ca in accident nu murise nimeni. si a continuat sa ma insulte ca pina la urma sa dea un telefon si sa afle ca de fapt nu a murit nimeni,dupa care mi-a vorbit pe un alt ton.am cerut explicati:-ce proceduri trebuiesc urmate ,si atunci m-ia explicat ca defap dosarul stagneaza pana nu se iau declarati de la toti cei inplicati.I-am multumit si am plecat dar m-a deranjat atitudinea dansului nefind nici corect informat .De ce aceasta atitudine a Politiei Romane.Poate am gresit ,sunt vinovat (asta nu hotareste dansul)dar nu are dreptul sa ma acuze.A si victimele :3 in stare mai grava: fracturi,lovituri :2 persoane care sunt bine.Si im-i pare rau de cea ce sa intimplat dar cei mai vinovati sunt cei de la drumuri pentru ca era gheata pe sosea, drum ingust. Va multumesc!
de curand am avut un accident auto grav (cu vatamare corporala grava).care sunt primi pasi care trebuiesc urmate(precizez ca dupa primele cercetari a-si fi vinovat de producerea accidentului),, polita RCA acopera spitalizarea persoanelor inplicate in accident? :(