hello everybody
am facut cu cineva o chitanta de mana pt dacia mea in 2010. nu am vazut banii de la el nici pana acum, iar masina nu mai exista pt ca a vandut-o la fier vechi. talonul meu i-a fost retinut pt unele nereguli si se afla inca la politie. am cartea masinii si am recuperat numerele. nu doresc decat s-o radiez nu numai de la politie ci si de la adm. financiara adica sa scap de impozit. eu locuiesc in oras si am inteles ca la tara e mai usor. ce pot face in cazul acesta ? va multumesc
Am permisul suspendat 3 luni pt. un accident in care mi s-a dat NUP. Pot beneficia de reducerea suspendarii permisului la o luna sau doua ? Ce trbuie sa fac? Multumesc
Foarte scurt
Conduc masina in baza unei dovezi din cauza unui accident din vina mea. In ziua in care va incepe suspendarea reala a carnetului pe o perioada stabilita de Politie va inceta valabilitatea dovezii sau abia dupa expirarea ei incepe suspendarea?
Am fost implicat intr-un accident rutier. Nu am acordat prioritate si cel care venea din stanga(sa-l numim S) m-a lovit si m-a proiectat in altul din dreapta mea(sa-l numim D). Eu am fost singurul ranit f.f. usor dar am cerut sa fiu dus la spital pt. investigatii. Am plecat pe picioarele mele la Politie, alcoolemia la toti trei a fost 0 dar s-a considerat accident cu victima(eu). Cand m-am dus sa-mi prelungesc dovada pt a conduce am avut surpriza sa constat ca sunt cercetat penal art. 184 al. 1,3 si nu inteleg de ce. Doar eu am fost ''victima''. Si ce m-a asteapta? Pe de alta parte, dubita in care am fost proiectat(D) apartine unei firme. Patronul vrea sa-i platesc eu reparatia si, chipurile, sa-mi recuperez eu banii de la asiguratorul meu. In caz contrar, ma da in judecata ca-i sta masina si pierde firma, iar asiguratorul nu se apuca de treaba pana nu e gata dosarul. Dar eu sunt asigurat, s-au facut poze la masini etc. Daca pierde firma de ce nu si-o repara si isi recupereaza banii mai tarziu? poate avea castig asupra mea in instanta? Multumesc