Este obligatoriu sa se faca concilierea, iar mai nou medierea, mai inainte de a proceda la judecata.
Solutia pe care o vad eu este sa faceti mediere si daca nu va intelegeti sa formulati si sa depuneti o noua cerere de chemare in judecata.
Facturile pe care va intemeiati actiunile dvs. trebuie sa fie confirmate prin semnatura si stampila de catre beneficiarii debitori. Daca se contesta de catre debitor suma pretinsa sau semnatura pe aceste facturi, atunci actiunea intemeiata pe OG 5/2001 taxata cu 39 lei se respinge si aveti la indemana actiunea in procedura comuna unde taxa este la valoarea pretentiei dvs.
Fiecare cerere de chemare in judecata se bazeaza pe OG 5/2001 privind somatia de plata (pentru persoane fizice) si OUG 119/2007 pentru emiterea ordonantei de plata (pentru persoanele juridice).
La aceste actiuni trebuie ca sa existe conditia cumulativa a creantei: sa fie certa, exigibila si lichida.
Pentru fiecare din aceste actiuni se plateste taxa judiciara de timbru de 39 lei.
Scuze ca revin.
Conditia cumulativa a creantei exista(am citit din og ce mi l-ati dat,)dar nu am inteles daca cei 39 de lei se platesc pentru fiecare persoana data in judecata sau pentru mai multe.:(#-o