avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate flori2006

Activitate flori2006

Multumesc ptr raspuns.
obligatiile locatorului sunt doar 2 si anume:
Sa predea spatiul ce face obiectul prezentului contract in maxim 15 zile de loa data semnarii contractului.Predarea spatiului se face pe baza de proces verbal de predare-primire care face parte integranta din prezentul contract.
2. Sa suporte plata impozitului pe cladiri, a taxei de teren si cheltuielile cu amortiozarile.
Rezilierea contractului
1.Neplata chiriei cu intarziere mai mare de 30 de zile sau nerespectarea vreunei obligatii a locatarului da dreptul locatorului sa rezilieze contractul fara a fi necesara vreo notificare in acest sens si fara interventia instantei de judecata .
in acest caz locatorul va putea trece imediat la evacuarea locatarului(nefiind valabil ptr ca nici macar nu am intrat in spatiu)
2. la expirarrea prezentului ctr acesta poate fi prelungit prin act aditional.
3.Pe durata ctr de inchiriere, locatorul isi rezerva dreptul de a denunta unilateral prezentul contract oricand crede de cuviinta, cu obligatia anuntarii scrise a locatarului cu cel putin 15 zile inainte.
Ce termen legal trebuie sa fie trecut in notificare?
Buna ziua!
Am mare nevoie de un sfat urgent.
Am inchiriat un spatiu comercial de la o societate comerciala, sau cel putin asa am crezut.Contractul de inchiriere a fost semnat in 15.04.2010 de ambele parti, cu intrare in spatiu de la 1.05.2010, pina la 1.05 trebuia sa se faca predarea spatiului pe proces verbal de predare primire lucru care nu7 s-a intamplat , timp in care adm m-a tot amanat spunannd ca altcineva vrea spatiul si sa mai astept.Am tot asteptat iar in data de 05.05.2010 am facut adresa catre acesti in care am solicitat predarea spatiului conform contractului.
Astazi 14.05.2010 am primit raspuns la adresa mea in care mi se comunica ca mi se rezilieaza contractul in favoarea citez:'' va facerm cunoscut ca societatea noastra va rezilieaza contractul de inchiriere sub nr............., spatiul ramanand in continuare in administrarea directa a societatii noastre urmand a deschide birou de consultanta juridica'' si ca imi ofera alte spatii.
Mentionez ca renovarea spatiului incepuse inainte de a trimite eu adresa si de a primi raspuns.
Este corect ce s-a intamplat si ce ar trebui eu sa fac acum?Ar trebui pur si simplu sa ma conformez acestui fapt eu facandu-mi planuri?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția REFERAT ANGAJAT
multumesc mult pentru raspunsuri.
Discuție REFERAT ANGAJAT
Impotriva unui angajat care minte si deranjeaza ceilalti angajati cu vorbe urate sau foloseste un ton neadecvat cu acestia(ii ia la rost pentru ca s-au luat sefii de el ca nu si-a facut munca spunnandu-le ca de ce l-au parat) ce masuri se pot lua? din cate am inteles trebuie facute 3 referate si abia apoi i se poate retine din salariu.
UN RASPUNS URGENT VA ROG
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția procese civile nefinalizate.
GabrielaA a scris:

Nu mai trebuie.


Multumesc mult ca m-ati salvat:D!
Răspuns la discuția procese civile nefinalizate.
gabescu a scris:

Este obligatoriu sa se faca concilierea, iar mai nou medierea, mai inainte de a proceda la judecata.
Solutia pe care o vad eu este sa faceti mediere si daca nu va intelegeti sa formulati si sa depuneti o noua cerere de chemare in judecata.




Adevarat a inviat!:((
Si daca merg cu cei de acum pe OG 5/2001 si OUG 119/2007 tot mai trebuie sa parcurg etapa de conciliere?
Este obligatoriu ca reclamanta(srl) sa urmeze procedura de conciliere directa cu paratul(pers fizica)? Mentionez ca actiunea civila are ca obiect - pretentii si a fost respinsa de instanta ca fiind prematur formulata iar procesul a avut loc anul trecut si de atunci reclamanta nu a mai faut nimik(exista contract de prestari serv intre parti)
Se mai poate relua judecata si daca da cum?
Multumesc anticipat!
cazacioc a scris:

Facturile pe care va intemeiati actiunile dvs. trebuie sa fie confirmate prin semnatura si stampila de catre beneficiarii debitori. Daca se contesta de catre debitor suma pretinsa sau semnatura pe aceste facturi, atunci actiunea intemeiata pe OG 5/2001 taxata cu 39 lei se respinge si aveti la indemana actiunea in procedura comuna unde taxa este la valoarea pretentiei dvs.



Multumesc de raspuns!
In baza carei legi pot pretinde si penalitati de intarziere si daca este obligatoriu sa fie calculate cu un anumit program sau pot fi calculate si de un contabil pe zile de intarziere?
mimi.manea a scris:

Dupa ce faceti un punctaj pe fiecare persoana fizica/juridica in parte, veti ajunge la concluzia ca are sa va dea X lei.
Fiecare din aceasta actiune, care are un singur parat, o singura creanta, se taxeaza cu 39 lei.
multumesc ptr lamuriri,voi face asa pentru cei cu sume mari.
mimi.manea a scris:

Fiecare cerere de chemare in judecata se bazeaza pe OG 5/2001 privind somatia de plata (pentru persoane fizice) si OUG 119/2007 pentru emiterea ordonantei de plata (pentru persoanele juridice).
La aceste actiuni trebuie ca sa existe conditia cumulativa a creantei: sa fie certa, exigibila si lichida.
Pentru fiecare din aceste actiuni se plateste taxa judiciara de timbru de 39 lei.


Scuze ca revin.
Conditia cumulativa a creantei exista(am citit din og ce mi l-ati dat,)dar nu am inteles daca cei 39 de lei se platesc pentru fiecare persoana data in judecata sau pentru mai multe.:(#-o