avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procese civile nefinalizate.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procese civile nefinalizate.

Este obligatoriu ca reclamanta(srl) sa urmeze procedura de conciliere directa cu paratul(pers fizica)? Mentionez ca actiunea civila are ca obiect - pretentii si a fost respinsa de instanta ca fiind prematur formulata iar procesul a avut loc anul trecut si de atunci reclamanta nu a mai faut nimik(exista contract de prestari serv intre parti)
Se mai poate relua judecata si daca da cum?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: flori2006 , utilizator 15:42, 9 Aprilie 2010
Este obligatoriu sa se faca concilierea, iar mai nou medierea, mai inainte de a proceda la judecata.
Solutia pe care o vad eu este sa faceti mediere si daca nu va intelegeti sa formulati si sa depuneti o noua cerere de chemare in judecata.
gabescu a scris:

Este obligatoriu sa se faca concilierea, iar mai nou medierea, mai inainte de a proceda la judecata.
Solutia pe care o vad eu este sa faceti mediere si daca nu va intelegeti sa formulati si sa depuneti o noua cerere de chemare in judecata.

Adevarat a inviat!:((
Si daca merg cu cei de acum pe OG 5/2001 si OUG 119/2007 tot mai trebuie sa parcurg etapa de conciliere?
Nu mai trebuie.
GabrielaA a scris:

Nu mai trebuie.

Multumesc mult ca m-ati salvat:D!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este nevoie de conciliere? vrica vrica Am o creanta de recuperat am utizat toate caile procedurii speciale adica invitatie la conciliere invitatie la mediere somatie 5?2001,ordonanta 119/2007. In ... (vezi toată discuția)
Concilierea directã Adelin 3 Adelin 3 Am o mică problemă, după ce pe calea somaţiei de plată reclamanta a pierdut în sensul că ia fost respinsă acţiunea, se îndreaptă împotriva mea cu o ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata vs. conciliere dumitru2000 dumitru2000 - x da in judecata pe Y pentru plata unei sume de bani - deci pretentii; - de la scadenta insa au trecut insa trei ani fara cateva zile - deci X nu mai are ... (vezi toată discuția)