avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate eka20

Activitate eka20

Discuție succesiune
Buna ziua!
Ce se intampla, daca nu se achita taxa de timbru, in cazul unei succesiuni dezbatute, din pacate, in instanta? Masa succesorala este compusa dintr-un imobil, impartit intre sotia supravietuitoare si copilul defunctului. Copilul, in calitatea lui de mostenitor, neajungand la o intelegere cu sotia defunctului, adica mama vitrega, ajunge in instanta si in calitatea lui de reclamant, trebuie sa achite taxa de timbru, consistenta. Ce se intampla, daca nu achita, dar vrea sa mearga mai departe cu procesul, pentru a primi sulta? Va multumesc!
Buna seara! Va rog, ajutati-ma cu un model pentru acordul vecinilor, privind desfiintarea conductelor principale de furnizare a energiei termice de catre Radet, in urma debransarii. Va mentionez faptul, ca locuiesc la ultimul etaj si as dori ca vecinul de la etajul inferior, nedebransat inca, sa preia supapele de aerisire, pentru ca eu sa nu mai am aceasta bataie de cap in fiecare iarna. Trebuie sa obtin acordul vecinilor de pe coloana mea, pentru a putea taia tevile din casa mea, dar sa nu am probleme ulterioare. Va multumesc!
Răspuns la discuția Redirectionare impozit catre ong
Va multumesc mult pentru raspunsuri! M-am lamurit. O seara placuta!
Buna seara! Trebuie sa ma lamuresc cu redirectionarea de 2% din impozit pe venit si va cer ajutorul. Sunt microintreprindere, cu 3% impozit. As vrea sa stiu, cum pot redirectiona 2% din impozitul datorat statului, din incasari, unei fundatii, scoli, etc. In ce conditii se poate realiza acest lucru? Chiar as vrea sa dau 2% unei organizatii, care se ocupa de copiii abandonati sau direct unui centru de copii. Daca nu am avut profit anul trecut, se poate? Va multumesc anticipat! O noapte linistita tuturor!
Discuție Comodat
Buna ziua!
Am cumparat numele unui domeniu, pe persoana fizica, pe care ulterior l-am dezvoltat sub forma de site. Am deschis o firma, pe care prestez activitate in cadrul site-ului creat, insa vreau sa-i dau o forma legala acestei colaborari si m-am gandit sa inchei un contract de comodat intre mine, ca persoana fizica si firma mea, ca persoana juridica, pentru ca firma sa poate folosi in continuare acest domeniu. Ma sfatuiti sa procedez altfel? Unde as putea gasi un model de contract potrivit situatiei mele? Am creat un model, dar nu mi se pare chiar per total, potrivit. Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs. O zi placuta!
Răspuns la discuția prescriere fapte economice
Va multumesc mult! Aveam nevoie de sfatul unui specialist. O seara placuta in continuare!
Buna seara! Am rugaminte de a ma lamuri un specialist, care este termenul de prescriere a faptelor economice. Este vorba de fapte petrecute in anul 2006, pentru neplata TVA si impozit pe venit. Stiam, ca este vorba de 7 ani. S-a schimbat ceva in acest sens in Codul Penal? Va multumesc anticipat! O seara placuta!
Răspuns la discuția Reziliere contract inchiriere
Nu am cu cine sa ma inteleg, mai ales dupa primirea notificarii mele. Amiabil nu se poate rezolva problema. Am incercat... Nu as fi vrut, sincer, sa ajung in instanta.
Răspuns la discuția Reziliere contract inchiriere
Este egala cu valoarea chiriei lunare. I s-a platit aceasta garantie, la intrarea in spatiu, cu mentiune in contract, de inapoiere la finele contractului. Eu n-as fi vrut sa plec fara preaviz, caci stiu prevederile legii, insa sunt fortata, dar proprietarul nu va recunoaste, ca mi-a fortat mana. Face tot posibilul sa nu inapoieze suma. Mentionez, ca azi i-am trimis o notificare, prin care i-am solicitat suma, intrucat nu si-a respectat clauzele contractuale,dar nu ma astept la o actiune pozitiva.
Buna ziua! Am un magazin on-line si am publicat rubrica "Termeni si conditii", in care am specificat datele firmei, date despre site, cum se face o comanda si cum se achita, metode de rezolvare a incidentelor, date de contact pentru firma, declaratie de confidentialitate plus numarul sub care suntem inregistrati la Aut.Nat.de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter personal, prin care iti protejezi clientii. Sper sa va fie de folos aceste informatii.