avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Redirectionare impozit catre ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Redirectionare impozit catre ong

Buna seara! Trebuie sa ma lamuresc cu redirectionarea de 2% din impozit pe venit si va cer ajutorul. Sunt microintreprindere, cu 3% impozit. As vrea sa stiu, cum pot redirectiona 2% din impozitul datorat statului, din incasari, unei fundatii, scoli, etc. In ce conditii se poate realiza acest lucru? Chiar as vrea sa dau 2% unei organizatii, care se ocupa de copiii abandonati sau direct unui centru de copii. Daca nu am avut profit anul trecut, se poate? Va multumesc anticipat! O noapte linistita tuturor!
Cel mai recent răspuns: eka20 , utilizator 23:02, 17 Mai 2013
Sigur ca puteti face sponsorizari ca entitate juridica, fara sa "delegati" administratia fiscala sa va dirijeze sumele, ci in mod direct, prin contracte. Problema este a nivelului de deductibilitate fiscala, care este limitata!
Succes!
Redirectionarea a 2% catre ong se face doar din venitul sub forma de salariu pe formularul 230 de catre salariati si din diferite venituri pe declaratia 200 cum sunt activitatile independente, profesiile liberale, inchirierile si contractele de arenda.
Pentru microintreprinderi (care sunt tot societati comerciale) nu puteti sa folositi acest procedeu de a sprijini un ong ci puteti sa faceti sponsorizari normale si ce suma doriti dar, pentru ca la microintreprindere nu sunt cheltuieli deductibile, deci pentru acea valoarea a sponsorizarii in numerar sau in natura, trebuie sa platiti impozit.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
george-neagu, moderator
Va multumesc mult pentru raspunsuri! M-am lamurit. O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare ong de catre srl platitoare de impozit pe venit si pfa Andreea_81 Andreea_81 1. In ce conditii poate o PFA platitoare de impozit pe profit sa faca o sponsorizare deductibila si care este suma limita? 2. Exista posibilitatea unei ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare Murini Ionel Murini Ionel O fundatie nonprofit din Româania, poate sponsoriza o entitate similara din Uniunea Europeana? (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli microintreprindere Flash24 Flash24 Sunt administratorul unui SRL care, de la data de 1 Feb 2013, a dobandit \\"din oficiu\\" statutul de microintreprindere. 1. Ce se intelege prin notiunea de ... (vezi toată discuția)