avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sponsorizare ONG de catre SRL platitoare de impozit pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sponsorizare ONG de catre SRL platitoare de impozit pe venit si PFA

1. In ce conditii poate o PFA platitoare de impozit pe profit sa faca o sponsorizare deductibila si care este suma limita?

2. Exista posibilitatea unei sponsorizari deductibile pentru un SRL platitor de impozit pe venit?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:59, 26 Decembrie 2014
Daca doriti sa faci sponsorizare de catre un srl microintreprindere platitoare de impozit pe venit 3%, puteti sa faceti asta dar nu vi se va aplica conditiile din art. 15 cod fiscal pentru ca deducerea valabila acolo se face doar din impozitul pe profit, ceea ce aici nu e cazul. Deci platiti impozitul pe venit tot si apoi faceti sponsorizarea.
Pentru cazul pfa-ului, cititi ce s-a postat pe forum pe aceasta tema la adresa www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspuns. M-ati lamurit cu privire la SRL. Nu am formulat corect intrebarea, ma refeream la redirectionarea unei parti din impozitul pe profit. O PFA care plateste impozit pe profit poate redirectiona o suma in limita de 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit, la fel ca o societate comerciala, sau legea se limiteaza strict la societatile comerciale?
V-am raspuns aici: www.avocatnet.ro/content/for...

Incercati sa nu mai dublati topicurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redirectionare impozit catre ong eka20 eka20 Buna seara! Trebuie sa ma lamuresc cu redirectionarea de 2% din impozit pe venit si va cer ajutorul. Sunt microintreprindere, cu 3% impozit. As vrea sa stiu, ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare de catre srl microintreprindere ana55 ana55 un SRL care este microintreprindere poate face sponsorizare? (vezi toată discuția)
Pot redirectiona cei 2% din impozit ? miki_miki miki_miki Ca firma srl pot sa redirectionez cei 2% din impozit catre o biserica? daca da ce trebuie sa fac ? :\"> (vezi toată discuția)