Buna seara!
Anul trecut in septembrie trei studenti, impreuna cu parintii unuia din ei, au inchiriat un apartament de 4 camere in Cluj-Napoca, facand contractul de inchiriere pe numele celor 4 chiriasi. Cei doi studenti au virat banii in contul mamei celui de al treilea coleg pana in luna mai, aceasta fiind persoana care facea platile proprietarului.
Din iunie unul din studenti, cunostinta a mea, a inceput sa lucreze si ii inmana banii cash mamei platitoare. In cursul verii-inceputul lui iulie- acesta a fost avertizat de proprietar ca nu a incasat chiria. Cei doi studenti au continuat sa ii dea mamei celui de al treilea banii, aceasta avand contul proprietarului. Mama platitoare sustine ca a facut platile, dar nu le-a aratat faptic celor doi dovada platilor efectuate.
In august proprietarul i-a dat afara, sustinand ca nu a incasat chiria pe 3 luni. Mama sustinea ca a platit, dar s-a produs, probabil, o incurcatura la banca. S-au mutat, urmand ca mama sa clarifice de ce nu au ajuns banii la proprietar.
Astazi m-a sunat cunostinta in cauza ca celorlalti doi studenti li s-au blocat cardurile, intrucat proprietarul a deschis proces. Cu siguranta se va bloca (daca nu cumva s-a blocat deja) si cardul cunostintei mele. Ce poate sa faca oricare din cei doi studenti? Multumesc!
Răspuns la discuția
teren
multumesc!
Răspuns la discuția
teren
Este vorba de o casa P+E, P l-am cumparat de la parinti, E a fost dobandit prin schimb de locuinta cu fratele meu ( cele doua nivele insemnand initial doua proprietati). Parintii au dobandit parterul intretinand un batran care locuia aici de...30(?) ani, fiind chirias ILL pana la cumpararea apartamentului, iar fratele meu (de asemenea fost chirias ILL pana la cumparare) a locuit in ap de la etaj 12-13 ani (pana la schimbul de locuinta).In actele ce au mai ramas de pe vremea
ill-ului se mentioneaza cam 80 mp de teren/ap,pt care s-a platit chirie. Cand s-a trecut din proprietatea ILL in proprietatea privata, pe acte se mentioneaza doar casa, fara teren aferent.Evident, contractul de vanzare-cumparare , respectiv schimb, este intocmit de asemenea doar pe casa, fara teren.
Locuim intr-un oras intr-o casa care are o curte mare (aprox. 1250 mp),dar care nu figureaza in contractul de vanzare-cumparare.Locuinta se afla langa calea ferata , terenul fiind probabil al CFR-ului. Acest teren se foloseste ca si curte +gradina de pe vremea cand era inca casa ILL ,fiind construita prin anii '40.Cui trebuie sa ma adresez si ce demersuri trebuie sa fac pentru a intra in posesia terenului, chiar si prin cumparare? Noi locuim in acest imobil de 6 ani.
Problema este ca sora mea l-ar putea constrange pe nepotul meu sa-si dea acordul pt vanzare
In urma decesului tatalui meu am mostenit 1/4 parte din curte+casa (in parti egale cu mama si ceilalti doi frati). Doresc sa donez partea mea nepotului meu (major), dar vreau sa am siguranta ca dupa dobandirea de catre el a partii mele de mostenire, sora mea (mama lui, care urmeaza sa-l despagubeasca pe fratele meu pt 1/4 parte a lui , obtinand in acest fel 1/2 din mostenire) nu va putea sa vanda casa, folosindu-se si de partea nepotului meu.Mentionez ca si mama intentioneaza sa doneze partea ei nepotului, obtinand si el, in acest fel, 1/2 din mostenire. Doresc sa aflu daca in contractul de donatie se pot impune conditii in acest sens.Va multumesc.