avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

Locuim intr-un oras intr-o casa care are o curte mare (aprox. 1250 mp),dar care nu figureaza in contractul de vanzare-cumparare.Locuinta se afla langa calea ferata , terenul fiind probabil al CFR-ului. Acest teren se foloseste ca si curte +gradina de pe vremea cand era inca casa ILL ,fiind construita prin anii '40.Cui trebuie sa ma adresez si ce demersuri trebuie sa fac pentru a intra in posesia terenului, chiar si prin cumparare? Noi locuim in acest imobil de 6 ani.
Cel mai recent răspuns: nicaetelka , utilizator 07:41, 20 Februarie 2010
Cati ani au trecut in total de cand aveti posesia ( folosinta) terenului, dvs. sau familia?

e posibil sa invocati in instanta uzucapiunea.
Este vorba de o casa P+E, P l-am cumparat de la parinti, E a fost dobandit prin schimb de locuinta cu fratele meu ( cele doua nivele insemnand initial doua proprietati). Parintii au dobandit parterul intretinand un batran care locuia aici de...30(?) ani, fiind chirias ILL pana la cumpararea apartamentului, iar fratele meu (de asemenea fost chirias ILL pana la cumparare) a locuit in ap de la etaj 12-13 ani (pana la schimbul de locuinta).In actele ce au mai ramas de pe vremea
ill-ului se mentioneaza cam 80 mp de teren/ap,pt care s-a platit chirie. Cand s-a trecut din proprietatea ILL in proprietatea privata, pe acte se mentioneaza doar casa, fara teren aferent.Evident, contractul de vanzare-cumparare , respectiv schimb, este intocmit de asemenea doar pe casa, fara teren.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu cred ca aveti sanse in instanta cu uzucapiunea de 30 de ani pt partea de teren pt care nu aveti acte. Invocati jonctiunea posesiilor ( posesia parintilor+posesia dvs.).
Daca CFR nu si-a intabulat dreptul de proprietate, instanta poate sa dea o hotarare care sa tina loc de titlu pt dvs.

Angajati-va un avocat.
Succes!
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren, dar acte nu pe toata suprafata margaritar26 margaritar26 Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat de la bunici casa si cu terenul aferent,care am inteles ca sunt vreo 750m patrati, dar ca au putut sa faca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune buna buna Detin teren + casa cu limitele de hotar specificate in act care corespund cu realitatea de pe teren. In acte 363 mp, pe teren 549 mp, eroare calcul perimetru. ... (vezi toată discuția)
Cum aflu proprietarul terenului? cornic cornic In 1970 parintii mei impreuna cu un vecin au cumparat impreuna 1200 mp teren si o casa cu acte de vinzare cumparare, marginile proprietatii de atunci erau ... (vezi toată discuția)