In urma decesului tatalui meu am mostenit 1/4 parte din curte+casa (in parti egale cu mama si ceilalti doi frati). Doresc sa donez partea mea nepotului meu (major), dar vreau sa am siguranta ca dupa dobandirea de catre el a partii mele de mostenire, sora mea (mama lui, care urmeaza sa-l despagubeasca pe fratele meu pt 1/4 parte a lui , obtinand in acest fel 1/2 din mostenire) nu va putea sa vanda casa, folosindu-se si de partea nepotului meu.Mentionez ca si mama intentioneaza sa doneze partea ei nepotului, obtinand si el, in acest fel, 1/2 din mostenire. Doresc sa aflu daca in contractul de donatie se pot impune conditii in acest sens.Va multumesc.
Nu va putea vinde decat 1/2 din imobil , cota dumneaei de mostenire. Nepotul va ramane cu 1/2 din casa si curte. Daca dimenisunile imobilului sunt mari, se poate face un partaj. Daca nu, nu stiu cine e dispus sa cumpere jumatate din casa si curte.
Puteti sa-i donati doar nuda proprietate, dvs. pastrandu-va uzufructul.
Asa, el nu va putea vinde fara acordul dvs., si isi va reintregi dreptul de proprietate dupa decesul dvs.