avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil unui minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil unui minor

As dori sa donez un imobil nepotului meu minor (14 ani). Este posibil? Ce formalitati trebuie indeplinite? Are parintii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:52, 20 Noiembrie 2015
Donatia se poate face decat in forma autentica, la notariat; pentru ca nepotul este minor, acesta va fi asistat de catre parintii sai, adica va semna pe actul de donatie atat el, cat si parintii sai!
Multumesc
Este nepot de fiu/fiică sau de frate/soră?
Copii (alţi copii) aveţi? Acestora aveţi ce să le lasati după ce nu veţi mai fi? Mă gândesc că vreţi să-l ajutaţi pe nepot cu o casă, fără să-l lăsaţi şi puţin încurcat cu ea.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
romascanu, moderator
Este nepot de fiica. Fiica este unicul copil al meu.
As putea trece drept de uz viager pentru mine si sotie?
Multumesc.
Da, sigur ca puteti sa va rezervati un drept de uzufruct pentru dvs. si sotie, fie pentru toata casa, fie ptr. o parte din aceasta! Aceasta inseamna ca aveti dreptul sa folositi casa respectiva, nud proprietar fiind de la actul de donatie pe viitor nepotul dvs.!

Alte discuții în legătură

Act de vanzare - cumparare imobil catre minori auriciu auriciu Buna ziua, Parintii mei proprietari a doua apartamente vor sa faca act de vanzare - cumparare nepotilor lor ( copii mei ) in varsta de 3 ani respectiv 9 ani. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa donez o casa gabriela06072002 gabriela06072002 Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate ... (vezi toată discuția)
Transcriere apartament emanuellen emanuellen Buna ziua,am 57 ani si un apartament de 4 camere,as dorii sa donez copiilor sau sa scriu pe numele lor.Va rog sa-mi spuneti care ar fii modalitatea cea mai ... (vezi toată discuția)