avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transcriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transcriere apartament

Buna ziua,am 57 ani si un apartament de 4 camere,as dorii sa donez copiilor sau sa scriu pe numele lor.Va rog sa-mi spuneti care ar fii modalitatea cea mai ieftina??!!multumesc o seara placuta
Cel mai recent răspuns: emanuellen , utilizator 22:31, 18 Martie 2010
Buna ziua !
Din punct de vedere juridic , adica legal, puteti incheia acest act in fata notarului in forma autentica.
Cea mai ieftina modalitate( :hm:( asta intrebati, dar nu inseamna ca este si cea mai sigura), consider ca este incheierea unui testament.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Luati legatura cu un avocat pentru a afla. Exista variante, dar regula este de a merge la notar.
puteti dona apartamentul copiilor, rezervandu-va clauza de uzufruct viager.
astfel va asigurati ca aveti unde locui pe tot cursul vietii .
Multumesc mult
Un avocat ar zice:

Puteti face ceea ce vreti! Dar oare stiti ce faceti?

Daca donati acum (cu sau fara rezerva uzufructului) un apartament copiilor (in cote egale? sau cum?) ce rezolvati? Ce urmariti?
Vreti musai sa vedeti din timpul vetii cam cum ar arata o "batalie" intre copii pentru impartirea proprietatii (sau a nudei proprietati, daca va rezervati uzufructul)?
Macar daca-l lasati dupa moarte (pe cale de mostenire legala sau testamentara) nu mai aveti "sansa" sa asistati la asa ceva.

Nu stiu...zic si eu... nu va cunosc copiii. Dar am vazut destule ... si-as mai avea de vazut...

Si chiar daca ar fi de buna credinta, ce sens are sa le lasati un apartament in coproprietate copiilor? Pentru ca tot incurcati ii lasati. A! daca aveati cate o casa pentru fiecare, atunci le puteati face un partaj de ascendent...dar asta e deja alta poveste.

Un avocat gaseste o cale plecand si de la motivatia pe care o are omul, de la scopul pe care-l urmareste.

Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Ce mai simpla cale de a deveni titulara ramo444 ramo444 sunt singura nepoata a bunicii din partea mamei. Mama a decedat si nu mai are frati. Bunica nu se poate deplasa. Care ar fi posibilitatea de a deveni ... (vezi toată discuția)
Am construit o casă cu ajutorul financiar al mamei, care va fi întabulată pe numele meu. cum îi pot asigura mamei dreptul de ședere pe viață, în caz că mi se întâmplă ceva în viitorul apropiat? msandrea msandrea Bună ziua! Am construit o casă cu ajutorul financiar al mamei, ajutor pe care nu îl pot dovedi prin acte. În prezent casa se află în curs de întabulare ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)