avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de nuda proprietate

buna seara,am facut cu mama mea un contract de vanzare cumparare an care se specifica urmatoarele;mama ,ca vanzator,ami vinde dreptul de nuda proprietate privind casa an care locuieste ,mama pastrandu-si dreptul de uzufruct viager asupra imobilului.va rog frumos explicati-mi si mie ce anseamna aceste drepturi?se poate ataca acest act de catre sora mea?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 19:58, 5 Iulie 2011
Dumneavoastra ati semnat un contract fara a sti ce ati semnat?

Dreptul de proprietate este dezmembrat in cazul dvs, adica impartit , dreptul de posesie si folosinta al imobilului apartine mamei dvs. pe durata vietii dansei. Dvs sunteti nudul proprietar, la decesul mamei dvs folosinta si posesia va trece la dvs.
Sora dvs nu poate ataca acest contract , numai la moartea mamei dvs la dezbaterea succesiunii poate invoca faptul ca este o donatie deghizata.
mama are posesia pana la deces , se poate ataca..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager Alina1978 Alina1978 Buna ziua, As avea nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste incheierea unui contract de vanzare-cumparare pe care as vrea sa il inchei cu matusa mea ( ... (vezi toată discuția)