avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Activitate mariu_s

Activitate mariu_s

Răspuns la discuția Sentință penală greșită?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Este doar o greseala de exprimare, poate de redactare, sentinta este clara, nu sunteti condamnat.

Clara, neclara... cert e ca acea posibila exprimare gresita mi-a adus grave prejudicii profesionale, deoarece cel care a citit-o si interpretat-o, cu toate argumentele aduse de mine cu art 90 si 396, nu a inteles altceva decat ca sunt condamnat caci scrie negru pe alb in sentinta: condamna pe inculpatul... Asa ca, as mai putea face ceva?
Răspuns la discuția Sentință penală greșită?
Va multumesc. As mai putea face ceva acum,dupa atatea luni?
Răspuns la discuția Sentință penală greșită?
Aurel Fleancu a scris:

Nu este gresit.
Instanta a stabilit care este pedeapsa si apoi a stabilit si modalitatea de executare prin amanarea aplicarii pedepsei - daca nu se respecta dispozitiile instantei pentru acea perioada de 2 ani, se va dispune revocarea acestei amanari si se poate ajunge chiar la executarea in regim de detentie.

Daca s-a ales situatia amanarii aplicarii pedepsei, in mod normal nu e condamnare, nu? Si in cazul asta nu ar fi trebuit sa se stabileasca o pedeapsa, nu sa ma condamne la 8 luni ?
Buna ziua. In luna martie a acestui an a fost primita o sentinta de 8 luni inchisoare fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de 2 ani. Acum am aflat ca ,PROBABIL, a fost gresita sentinta, in sensul ca apare la inceput ca : "instanta dispune condamnarea la pedeapsa de 8 luni..... In baza art 83 va dispune amanarea aplicarii pedepsei".
E corect asa: dispune condamnarea sau ar fi trebuit scris ca stabileste pedeapsa?
In cazul in care ar fi gresita, se mai poate face ceva acum pt remedierea situatiei?
Buna ziua. In urma unui acord de recunoastere a vinovatiei s-a primit o pedeapsa de 8 luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei, cu un termen de supraveghere de 2 ani, pedeapsa ce figureaza in cazierul judiciar.
1. Aceasta pedeapsa cu amanarea aplicarii este considerata sau nu o condamnare?
2. Se poate vorbi de reabilitare de drept in acest caz sau nu? Daca da, dupa cat timp?
3. Dupa cat timp se sterge din cazier pedeapsa? Trebuie facut ceva in acest sens sau se sterge din oficiu?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri
O zi placuta!
Buna ziua. Ma intereseaza daca in urma incheierii unui acord de recunoastere a vinovatiei se primeste 8 luni inchisoare pt care se dispune amanarea aplicarii pedepsei,cu un termen de supraveghere de 2 ani,se considera ca persoana respectiva are antecedente penale ?
Va multumesc anticipat!
Am citit legea, dar ce am inteles eu din lege e ca poate beneficia de transport gratuit atat asistentul personal (fara a fi conditionat de prezenta copilului), cat si oricine insoteste copilul, doar in prezenta acestuia. Deci un parinte poate beneficia de aceeasi gratuitate, daca insoteste copilul. Insa de la Directia Copilului mi s-a spus ca poate beneficia ori asistentul personal ori un parinte si doar daca insotesc copilul. Asa e?
Buna ziua. Sunt asistent personal al unui copil cu autism. Ma intereseaza daca de gratuitatea pe mijloacele de transport in comun beneficiez atat eu cat si unul din parintii copilului. Va multumesc ! O zi placuta !
Răspuns la discuția locatia judecatii
pai fapta,adica sinuciderea e in iasi. cel tras la raspundere e tot din iasi. ruda din arad vrea sa deschida proces la arad. Acea ruda din arad vrea sa deschida proces acolo ca o razbunare, doar pt a-l purta pe drumuri pe cel tras la raspundere. se poate judeca acolo? sau tot la iasi se va judeca?
am o eu o intrebare. pentru o fapta petrecuta in judetul iasi , se poate deschide un proces in judetul arad? e vorba despre cineva care in urma unor probleme familiale s-a sinucis in Iasi, iar o ruda de-a sa din Arad vrea sa deschida proces acolo, sa traga pe cineva la raspundere.