avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locatia judecatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locatia judecatii

am o eu o intrebare. pentru o fapta petrecuta in judetul iasi , se poate deschide un proces in judetul arad? e vorba despre cineva care in urma unor probleme familiale s-a sinucis in Iasi, iar o ruda de-a sa din Arad vrea sa deschida proces acolo, sa traga pe cineva la raspundere.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:04, 18 Martie 2010
depinde de domiciliul celui pe care vrea sa-l traga la raspundere si de "domiciliul" faptei.
pai fapta,adica sinuciderea e in iasi. cel tras la raspundere e tot din iasi. ruda din arad vrea sa deschida proces la arad. Acea ruda din arad vrea sa deschida proces acolo ca o razbunare, doar pt a-l purta pe drumuri pe cel tras la raspundere. se poate judeca acolo? sau tot la iasi se va judeca?
Cod procedura penala Art 30 Competenta dupa teritoriu este determinata de
a-locul unde a fost savarsita infractiunea
b-locul unde a fost prins faptuitorul
c-locul unde locuieste faptuitorul
d-locul unde locuieste persona vatamata
Judecarea cauzei revine aceleia dintre instantele competente potrivit alin 1 , in carei raza teritoriala s-a efectuat urmarirea penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se judeca o fapta? mariu_s mariu_s am o eu o intrebare. pentru o fapta petrecuta in judetul iasi , se poate deschide un proces in judetul arad? (vezi toată discuția)
Inlesnirea sau determinarea sinuciderii floxter floxter Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, ... (vezi toată discuția)
Copil "furat" de concubina. buna ziua! concubina unui prieten ... vitalsmart vitalsmart Copil \"furat\" de concubina. Buna ziua! Concubina unui prieten a furat copilul si mai multe lucruri din casa. Copilul este pe numele tatalui. Acestia au ... (vezi toată discuția)