avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... unde se judeca o fapta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

unde se judeca o fapta?

am o eu o intrebare. pentru o fapta petrecuta in judetul iasi , se poate deschide un proces in judetul arad?
Cel mai recent răspuns: mariu_s , utilizator 14:39, 18 Martie 2010
depinde...
depinde de caz...se poate deschide daca asa vreti.... ,daca face obiectul unui pr.penal si s-a petrecut la iasi ,la iasi se jud.
Codul de procedura penala Art 30 Competenta pentru infractiunile savarsite in tara -Competenta dupa teritoriu este determinata de
a) locul unde a fost savarsita infractiunea
b) locul unde a fost prins faptuitorul
c) locul unde locuieste faptuitorul
d) locul unde locuieste persoana vatamata
Judecarea cauzei revine aceleia dintre instantele competente potrivit alin 1 ,in a carei raza teritoriala s-a efectuat urmarirea penala
pai e vorba despre cineva care in urma unor probleme familiale s-a sinucis in Iasi, iar o ruda de-a sa din Arad vrea sa deschida proces acolo, sa traga pe cineva la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala - plangere penala lara12 lara12 am înțeles că pot depune plângerea penală la procuratura, poliția din zona unde am domiciliul, chiar dacă cel pe care îl reclam și faptele ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala plangere penala marik0 marik0 Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate introduce o plangere penala la parchetul in circumscriptia caruia isi are domiciliul persoana vatamata. Adica, ... (vezi toată discuția)
Locatia judecatii mariu_s mariu_s am o eu o intrebare. pentru o fapta petrecuta in judetul iasi , se poate deschide un proces in judetul arad? e vorba despre cineva care in urma unor probleme ... (vezi toată discuția)