Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, sau poate fi ceva de genul eu vreau sa plec din tara si cineva ma ameninta ca daca o fac se sinucide si eu tot plec si chiar se sinucide... sau nu-i convine cuiva ceva ce fac eu si se sinucide din cauza asta...?
Nu raspundeti pentru emotiile/sentimentele altei persoane. Infractiunea de determinare sau inlesnire a sinuciderii nu se poate realiza in modalitatile pe care le-ati expus dvs.
de exemplu, dvs auziti ca x vrea sa se sinucida si va roaga sa-i faceti rost de anumite medicamente ca sa isi duca planul pana la sfarsit si daca dvs i le procurati, stiind precis ce urmeaza sa faca x cu ele... este un caz in care dvs inlesniti sinuciderea
Inseamna ca intr-adevar sinucidrea sa aiba loc din cauza contributiei dvs. la aceasta decizie sau a vreunui ajutor dat - inlesnire.
Faptul ca persoana aceea va amninta ca se sinucide in cazul in care o parasiti nu poate atrage raspunderea dvs., fiindca aveti libertatea de a lua decizii in privinta propriei dvs. vieti.
Bun dar am citit tot pe net :) despre cineva care a intrat in puscarie vre-o 6 ani pentru ca nevasta-sa s-a aruncat pe geam dupa ce s-au certat si i sa reprosat ca nu a facut nimic sa o opreasca. La recurs a fost incadrat la omor si condamnat la 15 ani. Oare a mintit si nu a povestit tot presei? :(