Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, sau poate fi ceva de genul eu vreau sa plec din tara si cineva ma ameninta ca daca o fac se sinucide si eu tot plec si chiar se sinucide... sau nu-i convine cuiva ceva ce fac eu si se sinucide din cauza asta...?
si cel de la arges care i-a dat sticla cu benzina sotiei sa-si dea foc tot sustinea ca nu e vinovat chiar daca erau filmari si s-au vazut toate conditiile in care a murit sotia lui.
Multumesc pentru raspunsuri, dar m-ar interesa sa aflu daca in cazul in care o persoana planuieste sa se sinucida impreuna cu altcineva, si se afla inainte, sau doar unul din ei se sinucide, cei doi sau respectiv cel care ramane, vor fi acuzati de inlesnirea sinuciderii? Doar pentru ca tentativa personala de sinucidere a fost facuta alaturi de alta persoana care vroia acelasi lucru... ?
S-ar putea, insaar trebui sa se demonstreze faptul ca cel care a ,,esuat" a fost cu idee sinuciderii ,,in doi".Poate ideea a fost a celui caruia i-a reusit , iar el nu ar mai putea fi tras la raspundere.Sau poate altcineva i-a determinat pe amandoi.
Nu stiu de ce va preocupa atat acest subiect, insa ....ar trebui sa stiti ca ,,Romeo si Julieta" a fost doar o piesa de teatru si ca in realitate oamenii nu recurg la astfel de acte, decat in cazuri izolate....:)
ca sa intelegi iti dau un exemplu : emma_wood.. fiind fata desteapta isi da seama de faptul ca tu vrei sa te sinucizi (dar nu esti hotarat,) si vrei sa tragi pe cineva dupa tine sau daca nu asta atunci sa o faci raspunzatoare pentru fapta ta, iar prin raspunsurile pe care ea ti le da la intrebarile pe care tu le pui ea e constienta ca tu o sa iei deciyia si o sa recurgi la fapta asta ! TA DAA