Dumnezeu sa ma ierte, dar informatii corect lumea, daca tot a-ti facut Facultatea de Drept. Nu am studii in domeniu ci doar practica! Doamna! Dupa recurs mai exista o ultima cale de atac a celui ce pierde (recursul) la Inalta curte de Casatie si justitie si actiunea se numeste "anulare in contestare". E foarte adevarat ca sansele sunt foarte mici, dar exista si ptobabil ca firma puternica cu care sunteti in litigiu s-ar putea sa o foloseasca. Inca nu va culcati pe o ureche, ci urmariti daca a depus a III-a forma de atac. Mai mult, dupa cum merg lucrurile in Ro, din practica mea, o hotarare judecatoreasca este daca nu ai noroc, fix apa de ploaie. Deci iarasi fiti vigilenta. Am un caz, cu o hotarare jud, cine trebuia sa puna in executare nu a facut-o, pagubitul i-a facut si plangere penala si autoritatile sau "organele" cum vreti sa le denumiti a dat rezolutia NUP si azi nici sentinta nu este pusa in executare. Foarte mare atentie...
Bine, ma executa. Daca castig procesul peste un an sau doi? Ori pica si procesul intrucat numai exista "cauza"? (daca mi se vinde terenul). Pana acum am platit cam 20 000 euro in rate (de 4 ani). Mai se poate recupera ceva? Sau de regula il vand la oamenii lor la un pret derizoriu si o sa ma astept sa imi faca poprire pe coliva?
Sa zicem ca am salar de 1000 ron si am retrageri lunare de 300 ron pe un CAR timp de X ani, executorul bancar imi mai poate trage ceva din salar in timpul in care sunt dator lunar CAR-ului?
Am un teren cu iarba verde pe el pe care am dat 63000 de euro. De la banca am luat 50 000 pt care platesc exact 562 euro. Am dat in judecata banca pt dobanda foarte mare. Chemarea in judecata am facut-o in noiembrie 2010. Au avut loc cateva infatisari (3 la numar) dar judectorul nu s-a pronuntat inca pe fond - urmatorul termen aruncandu-ma in octombrie. Luand in calcul faptul ca procesul va dura cel putin inca 1 an, poate doi am decis sa nu mai platesc. Fac eforturi supraomensti sa achit acesti banuti si mai ales ca din toamna nu o sa mai am 3 locuri de munca, ci doar doua. Si in plus avand intarziere la plata 80 zile am constatat ca doar dobanda penalizatoare se ridica la ... 1000 de euro. Adica dupa ce am achitat o luna restanta (570 euro) sa mai am datorie ...2800 euro ca sa fiu la zi, de parca am masina de facut bani acasa. Catastrofal. Am un avantaj ca sunt in litigiu cu ei? Poate imi dati un sfat...
Domnilor! E totusi post, va indemn la cumpatare in scris! Referitor la jigniri si injuraturi mi-am pus un intrebare, o intrebare care a venit fireasca in momentul cand cineva, un penitent, in genunchi, imi spunea sfios si cu timiditate ca are un mare pacat: injura foarte mult. Ei bine in secunda urmatoare m-am intrebat si eu pe mine: oare cat mai are bietul om pana sa ma ajunga?
Undeva citeam ca acest tsunami pe capul romanilor a facut un lucru bun: o unitate. As vrea sa il completez pe domnul Costica 33: din punctul meu de vedere (am o parere ca om) armata bancara comporta exact ca niste pocaiti: o dau cu ale lor! Indiferent ce spui, tot a lor e una si buna! Poti fi un bun credincios, sa dai milostenie, saritor, sa iti iubesti dusmanul etc, daca nu treci la ei tot iadul te mananca. E o cultura si un mediu in care ii intoxica cu informatii. Spuneam mai sus ca ii vad ca niste mercenari, care isi decimeaza prorpriul sange, popor, pe bani. Romanul poate fi un caz deosebit de cercetare in "incaracter", "sucire", "fastaciala", "fara coloana"etc. Sper sa gresesc!
P.S. Am prins un sef WCR. Peste cateva zile imi platesc rata! Sic!
Hai sa va sic eu una simpatica, dar realista!
1. Dumnezeu imi este martor ca am slujit zeci si zeci de inmormantari si am primit banuti putini, uneori chiar deloc. Sunt destule familii care vor sa iti dea si 20 ron doar sa fie primit/impacati. Ei bine, tot Dumnezeu imi este martor, ca daca prind un sef WCR in atmosfera asta ii soptesc la ureche discret, asa pe la jumatatea slujbei: "1000 euro daca vrei sa continuam. Acum! Daca nu, poti sa ti-l ingropi singur!" (valabil si pt cununie si botez).
2. Sigur ca la ce venituri am si ce rate am, in fiecare luna am intarziere.10, 20, 30 zile, depinde. Notificarile cu acest detaliu umplu posta in fiecare luna, dar cel mai mult ma deranjeaza telefoanele, cam 3-5 in fiecare zi. E psihologic, iti stica ziua, numai cand vezi nr. lor. Ideea principala e ca vor sa smulga de la tine o promisiune asupra unei zile cand vei veni cu banutii: "pana la sfarsitul saptamanii puteti veni?" etc, ca apoi sa te bombardeze cu sms-uri si telefoane cu "capatul ala de sapatamana". In fine! Dupa doi ani coabitare in asemenea maniera, zilele trecute, umplandu-se paharul zic: (citez din memorie) "Ei, vreti sa stiti ziua? Hm! Da! Domnita, ma aveti pe calculator si stiti ca nu va mint ca sunt si preot. Uite, nu stiu daca sunteti la mine in parohie, dar daca sunteti si dati coltu' azi in trei zile va aduc banii. Garantat!". Stiti in cate secunde mi-a inchis telefonul?! Sic!
Stiti ce as face in locul Dvs? 3 lucruri!
1) As merge la banca cu buletinul si contractul de la telefon sa le explic;
2) As trimite o notificare cu problema mea si as atasa documentele doveditoare;
3) Daca primele doua nu merg, as depune clar chemare in judecata si le-a cere 20 000 euro. La chemarii atasati toate documentele, inclusiv extrasele de la firma de telefonie (desfasurator), dovedind instantei ca sunteti agresat si alte documente etc. E adevarat ca dureaza, dar ce va mananca timpul? Stiti cat dureaza chemarea in judecata? E foarte simplu! Astepti citatia, te prezinti, daca vrei si poti si gata! Poate nu va da 20 000 euro, dar mai stiti ca prindeti un judecator care aproba?! Succes! Incercarea moarte nu are!
Pai pana la urma, imi pot inchipui ca trebuia sa existe o teorie a despuiatului, domnule exborm! Ai dreptate, si eu am crescut in eprubeta comunistoida, in niste blocuri cenusii pline cu betivi care isi bateau nevestele. Ideea e ca nu inteleg ce are asta cu mine si cu multi altii care au mai reusit sa depaseasca unele, sa le zic asteptari d'ale tale? Probabil ca am gresit ca multi altii, studiind pe branci, constient de situatia mea. Nu au fost putini ani cand din 24 de ore, 18 le petreceam invatand. Am fost si sunt apreciat, fara lipsa de modestie, pt varsta mea si in domeniul meu. Una din bucuriile pe care le am in aceasta directie este ca l-am facut fericit pe regretatul meu tata, care da se identifica in peisajul vremurilor: din 300 de candidati pe 50 locuri, la un concurs, diferenta intre mine si locul doi a fost de 1 punct...
Pe de alta parte ma bucur ca aveti insusita atat de bine teoria predestinatiei, care spune, daca nu stii, ca "orice ai face esti predestinat spre rai sau iad", dar totusi... Romania are oameni adevarati ambasadori, colosi, cercetatori apreciati in toate domeniile!
Constat cu regret ca dintr-o simpla actiune a politiei: banca a furat! Acum se incerca inglobarea factorilor sociali, religiosi etc. Din postura mea modesta, nu am un premiu nobel sau sa fi reprezentat tara asta la nivel international rasunator, dar totusi Romania este o rusine. Nu poti sa il lasi pe cel care a devenit cu o indatorire de 150% din venituri in mana lunetistilor bancari... Ar fi multe de spus....
Simpatic. Auziti, stiti care este diferenta dintre banci si camatari? (Mihai Valuta, Radu Avocatu' etc). Primii, adica bancile sunt organizati!
Pe de alta parte, domnule, vad ca nu pricepeti nici cum. E ultima data cand o mai spun... Aveti dreptate, s-au luat bani multi, s-a semnat cu ochii inchisi, flori si pasarele. Corect! Perfect adevarat! Cine i-a pus sa se inglodeze? Dracu! Esenta discutiilor si a ironiilor se invarte in jurul ideii: STATUL ARE OBLIGILAGTIA DE A REGLEMENTA UNELE ASPECTE IN VIITOARELE CONTRACTE BANCARE. CU ALTE CUVINTE OUG 50, TREBUIA SA APARA ACU' 10 ANI !!!! Iar boomul imobiliar din anii 2008 era sub zodia OUG 50 si era sub zodia transparentiei! Pt. ca majoritatea banilor cam atunci s-au luat si acum lupta e pe inca 17-32 ani ca pachetul de fraieri care au semnat sa fie spoliati pe anii astia. Acum e legea 288/2010, dar cu ce folos? Cine mai ia credite?Pe de alta parte tarile civilizate (oocidentul) care are si un plafon "dobanda nu poate depasi x%" PUNCT, deci aceste tari sunt nebune si noi Romania suntem un geniu al legilor. Cadem in ridicol! Cum spuneam aceasta mentalitate o au toti angajatii bancilor, ca daca o aveati numai Dvs nu ma mai oboseam sa scriu. Personal conceptiile astea ma incadreaza intr-o zona sau grup de oameni luati de... prosti.
Sunt consternat de atitudinea unora si din pacate nu sunt putini. Majoritatea angajati ai bancilor, dar si soldati bancari care sa apere interesele lor in toate orizonturile de activitate. De pilda, pe internet, aici, pe forum, "Regulamentul", inteleg ca iti transmite sa nu denumesti institutii sau sa tensionezi/jignesti calitatile frumoase, delicate ale tututor institutiilor/membrilor, nici macar sa fi sarcastic Pe scurt? Poti vorbi cat vrei de tziganii, discriminand, prin cuvinte, putand sa ii faci cu apa si otet, dar de banca sa nu te atingi "de pomul cunostiintei binelui si a raului ca indata vei muri negresit". In banca intri cu batic ca intr-o catedrala, smerit... iar aici, stai cu ciocu mic caci cu siguranta reponsabilii forumului sunt sunati in cateva ore si amenintatati . Modul de lucru murdar al unei banci e reflectat si pe www.creditwcr.ro, unde forumul e invadat de mesaje sute, mii, de factura slava. Destepti baietii sa deturneze ofensiva... Totusi, e libertate sau cenzura? Referitor la polemica dintre cei mai sus, eu zic sa infiinteze o firma, numele celebre din Timisoara (camatari celebrii): "Radu Avocatu' ":; "Mihai Valuta" etc ca doar nicio lege nu le interzice sa ia dobanda 1000%. Ar putea sa se completeze cele doua institutii: banca si camatarii, mai ales la recuperare - - nu iti mai da telefoane zilnice cate 3-4 (in cazul meu) si trimit pe baietii aia cu cefe groase in actiune si recuperat. Ce ziceti? Facem o petitie la Senat/Camera Deputatilor/Presedentie sa le dea drumul ca sa fie si ei legali, ca doar bancile sunt! Si copiii astia necajiti ar mananca o paine alba si cinstita prin munca la vedere?
Concluzie? CAMATARII SUNT DISCRIMINATI !!!