avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită retinere salariu
Discuție deschisă în Executare silită

retinere salariu

As vrea sa atiu, in situatia in care mi se retine din salariu in urma unei popriri de la banca, societatea la care lucrez nu este obligata sa imi comunice o decizie in care sa fie mentionata cauza pentru care suma s-a retinut cat si cuantumul acesteia?
Cel mai recent răspuns: Justitie? , utilizator 21:24, 11 Iunie 2011
conform Codului de procedura civila, art.409 alin.1 liniuta 2 poprirea poate fi dispusa pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Obligatia de informare apartine celui care dispune infiintarea popririi (de obicei executorul judecatoresc) conform art.454 cod procedura civila
Sa zicem ca am salar de 1000 ron si am retrageri lunare de 300 ron pe un CAR timp de X ani, executorul bancar imi mai poate trage ceva din salar in timpul in care sunt dator lunar CAR-ului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire pe salariu andr33apn andr33apn Buna ziua, Am primit o adresa de instiintare a propririi pentru un angajat al nostru, emisa de un executor judecatoresc, dar care are ca titlu executoriu un ... (vezi toată discuția)
Datorii banci mancipri mancipri AM FACUT CREDIT LA O BANCA . SUNT BUGETAR . NU REUSESC SA PLATESC LA TIMP RATA DAR CU ANUME INTARZIERI TOTUSI REUSESC SA PLATESC . BANCA A TRIMIS LA SERVICI O ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de poprire kanyalaci kanyalaci Buna ziua. Eu, ca angajator am primit de la un birou executor judecatoresc o dispozitie de poprire. O agajata din institutie datoreaza cu o suma la CAR. In ... (vezi toată discuția)