avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dispozitie de poprire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dispozitie de poprire

Buna ziua.
Eu, ca angajator am primit de la un birou executor judecatoresc o dispozitie de poprire. O agajata din institutie datoreaza cu o suma la CAR. In dispozotie scrie, ca suma trebuie virata la contul executorului jedecatoresc.
Salariul lunar a angajatei nu acopera suma datorata.
Intrebarea mea este> trebuie sa opresc salariul angajatei in totalitate pana la recuperarea datorie, sau pot sa esalonez datoria sa astfel, incat 30% din salariu va fi retinut si virat la cotntul executorului, si restul va primi. Astfel sacapa de datorie in 5 luni.
Multumesc pentru
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:55, 30 Ianuarie 2013
Nu puteti retine mai mult de 1/3 din salariu cf art 409 din cod procedura civila si 169 codul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In cazul in care s a primit la societate o Dispozitie de poprire - emisa de un executor judecatoresc - care este cuantumul care se retine ... (vezi toată discuția)
Poprire la sursa si bocare cont ali18ro ali18ro buna ziua, am datorii mari la o banca si la finante, pe care nu le-am putut plati. mi se retine prin proprire la sursa (pe salar direct la firma la care ... (vezi toată discuția)
Retineri car din salariu Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la institutie am primit un tabel pentru retineri de la un C,A,R,, cf legii 122/1996 privind regimul juridic al CAR ,art 2(3),, contractele de imprumut sunt ... (vezi toată discuția)