avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate hotialaromani

Activitate hotialaromani

Pt elicrist
Am trecut si eu prin asta, pentru un contract de munca de 2 saptamani, am facut cerere de intrerupere pt acordarea indemnizatiei de somaj, apoi am fost repus in drepturi. La fel am facut si cand am plecat 1 luna din tara. Faci cerere, si nu pierzi nimic, esti repus in drepturi iar perioada de somaj se prelungeste cu perioada de pauza pe care ai facut-o.
Dar daca angajatorul tau tot vrea sa lucreze legal... ar trebui sa stie cum stau lucrurile in astfel de situatii, si sa alegeti impreuna calea cea mai convenabila pt amandoi. Daca esti descoperit si cu CIM si cu somaj, asa cum spune dl Valeriu esti bun de plata. Cantareste mai bine avantajele si vezi ce alegi :)
Mult succes!
Răspuns la discuția Intrerupere indemnizatie de somaj

Am transmis deja angajatorului raspunsul afirmativ.

Va multumesc pt ajutor!
Răspuns la discuția Intrerupere indemnizatie de somaj

Imi puteti spune si articolul unde este specificata aceasta chestiune, acum rasfoiesc legea, dar nu gasesc. Pana la ora 12 tb sa dau raspunsul societatii angajatoare pentru a incheia CIM, iar la AJOFM la relatii cu publicul este greu de ajuns.

Multumesc mult!
Buna ziua,

Dupa 3 luni de cand sunt in somaj am gasit un job pt 2 saptamani. Daca fac cerere de intrerupere a indemnizatiei, dupa terminarea cotractului de 2 sapt, pot reintra in drepturile avute anterior, in calitate de somer :D ?
Multumesc anticipat!
Intentia mea nu este de a anula hotararea, dar mai bine va explic cum stau lucrurile.
M-am angajat in august 2007 si am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata, insa intr-un act aditional incheiat tot la data respectiva, imi luam angajamentul de a nu pleca din institutie inainte de 3 ani, altfel voi fi obligat sa platesc despagurbiri etc.
Datorita unor discutii in contradictoriu cu seful, a hotarat sa imi desfiinteze inainte de termen postul, si astfel nu am reusit sa imi duc la bun sfarsit proiectul pt care am fost angajat.
Sunt constient ca Tribunalul nu imi va rezolva pb inainte de incheierea proiectului pe care l-am implementat (ian 2011), vreau doar sa cer daune morale si plata salariilor pentru lunile ramase.
Mentionez ca asta ar fi a 8 a `contestatie` care cauta solutionare la Tribunal, datorita concedierilor facute de institutie in mod abuziv in anul 2010.

Postul a fost desfiintat datorita modificarii structurii organigramei, in scopul `eficientizarii activitatii`.
Problema nu este ca au desfiintat, eram in conflict cu seful, insa desi sunt alte posturi disponibile corespunzatoare studiilor mele, mi se ofera cele mai de jos.
Este o tactica adoptata de in cazul tuturor angajatilor restructurati in ultimele luni. Cred ca este o lege care ii obliga sa faca demersurile astea, si au nevoie de acoperire.
Răspuns la discuția Demisie
Din experienta colegilor mei, va pot spune ca daca nu aveti acordul scris pentru acest lucru, angajatorul va poate penaliza la plata ultimului salariu, sau la evaluare inainte de a va da cartea de munca,
Buna ziua,

Am primit o dispozitie (de la Biroul de Resurse Umane ) pentru incetarea contractului de munca, insa 2 chestii mi-au atras atentia:

- Avand in vedere prevederile HCL nr.... prin care s-a aprobat desfiintarea postului de inspector de specialitate din cadrul...

- In conformitate cu prevederile din Codul Muncii si tinand seama de pregatirea dvs profesionala va punem la dispozitie lista posturilor vacante din cadrul institutiei la data prezenta si anume:
1. In cadrul Sectorului de Gospodarire doua posturi: Muncitor Calificat I - calificat in activitati agricole si 1 post de Ingrijitor

Desi scrie ca se tine seama de pregatirea mea profesionala, este legal sa imi propuna un post mult sub nivel? Sa ma `avanseze` de la inspector la muncitor?

Multumesc anticipat!

Răspuns la discuția Dreptul la somaj
Va multumesc pentru articole, studiasem Codul Muncii dar acum 2 din alin mi-au atras atentia.
Contractul de munca a fost incheiat in 2007, pe perioada nedeterminata, insa un act aditional semnat ulterior ma obliga sa mai stau minim 6 luni in institutie.
Refuzul de a accepta pe fisa postului si alte atributii de la un compartiment pentru care nu am nici pregatire si nici experienta, a creat un conflict de `orgolii` care se pare ca va incheia contractul cat de curand.
Astept sa vad daca vor desfiinta postul sau intreg compartimentul in care imi desfasor activitatea in acest moment.
Răspuns la discuția Dreptul la somaj
Multumesc pentru raspunsuri!
Am 31 luni in care am cotizat, si pentru `linistea sufleteasca` atat a mea, cat si a sefului sper sa imi dea preavizul cat mai curand.
Am semnat Fisa de evaluare cu Foarte Bine pt 2009, desi nu se stie daca o va lasa nemodificata. ...