avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere indemnizatie de somaj

Buna ziua,

Dupa 3 luni de cand sunt in somaj am gasit un job pt 2 saptamani. Daca fac cerere de intrerupere a indemnizatiei, dupa terminarea cotractului de 2 sapt, pot reintra in drepturile avute anterior, in calitate de somer :D ?
Multumesc anticipat!
Buna ziua !

Da , in cazul angajarii cu durata determinata mai mica de 1 an dreptul de ajutor de somaj se suspenda , urmand a fi reluat odata cu incetarea CIM .

Imi puteti spune si articolul unde este specificata aceasta chestiune, acum rasfoiesc legea, dar nu gasesc. Pana la ora 12 tb sa dau raspunsul societatii angajatoare pentru a incheia CIM, iar la AJOFM la relatii cu publicul este greu de ajuns.

Multumesc mult!
Din Legea 76/2002:

Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
b) pe perioada îndeplinirii obligaţiilor militare;
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;
...

Am transmis deja angajatorului raspunsul afirmativ.

Va multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj demnitate demnitate Am primit 12 luni indemnizatia de somaj cu o intrerupere de 3 luni incepand cu noiembrie 2009,in martie se termina cele 12 luni. Se mai poate prelungi inca ... (vezi toată discuția)
Somer marilenanistor2001 marilenanistor2001 Buna ziua, As dori o lamurire. Daca sunt somer si o societate ma angajeaza pe peroiada determinata de doua luni,primesc cei 30%din indemnizata de jomaj?Dupa ... (vezi toată discuția)
Suspendare dosar somaj corvitata corvitata Am beneficiat de drepturi din partea AJOFM o luna dupa care m-am angajat pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior mi s-a propus prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)