avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Activitate brainylaura

Activitate brainylaura

Buna ziua!
Am urmatoarea speta si as dori niste sfaturi.
Locuiesc la tara , pe o ulita care face acces din strada principala catre locuinta mea.Pe aceasta ulita mai locuiesc alte doua familii( care la fel doresc sa se racordeze la reteaua de gaze naturale)
In anul 2021 am facut o cerere de racordare la reteaua de gaze naturale( care trece pe strada principala) insa aceasta cerere a fost respinsa deoarece aceasta ulita nu este nici un domeniul public si nici nu detinem acte de proprietate.
Am facut cadastru insa nu a putut fi intabulata deoarece nu avem acte de proprietate.
Am discutat cu cei de la Primarie insa acestia nu au dat curs solicitarii noastre si nu au rezolvat problema.
Doresc sa fac din nou demersuri pentru a putea trece aceasta ulita in domeniul public pentru a ma putea racorda la reteaua de gaz...
As incepe cu o cerere scrisa la primarie...
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Buna ziua!
Am infiintat un grup de initiativa, non formal, urmand ca in imediata perioada sa ne constituim ca si asociatie.
Am discutat cu o alta fundatie sa ne sprijine in vederea organizarii unui eveniment si ne-au comunicat un contract de sponsorizare.
Dupa ce a avut loc evenimentul, ne-au comunicat ca nu pot incheia contractul de sponsorizare pentru ca nu avem pj, in ideea in care acest lucru il stiau deja.
Intrebarea este ce tip de conventie putem incheia sa primim totusi aceasta sponsorizare....
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea problema : sunt proprietarul unui teren care a fost expropriat partial pt construirea unui drum .Firma constructoare foloseste abuziv cealalta suprafata a terenului pt desfasurarea lucrarilor desi nu are acordul meu : Pe terenul meu este amplasat practic santierul si este folosit ca si parcare pentru utilaje.
Initial au spus ca nu este necesara incheierea unui contract de inchiriere a terenului pt ca nu vor trece prin proprietatea mea pentru desfasurarea lucrarilor.
Situatia in teren, nu sta deloc asa si as dori sa stiu ce pot face la momentul de fata.
Urmeaza sa trimit o notificare prin care sa le pun in vedere , fie sa elibereze terenul , ocupat in mob abuziv fie sa incheiem un contract de inchiriere cu plata retroactiva a unei chirii pentru folosinta acestuia.
Un sfat mi-ar fi de ajutor.
Multumesc in avans
Traducere legalizata denumire asociatie
12% din prețul terenului

adriandimitriu a scris:

cat de mare e avansul, raportat la pretul convenit?

Bună ziua!Antecontract v c imobil.Partile s-au înțeles sa perfecteze actul de v -c la o anumita data.S a dat un avans...În antecontract este o clauza în care este specificat faptul ca în cazul în care părțile se răzgândesc, vânzătorul este obligat sa dea înapoi dublul avansului iar cumpărătorul va pierde avansul dacă se va răzgândi
Vânzătorul nu mai vrea sa înstrăineze imobilul,este dispus sa restituie dublul avansului,dar cumpărătorul spune ca îl va acționa în instanta.
Poate instanta intervină sa dea o hot care sa tina loc de act de v-c, în condițiile în care sunt specificate "sancțiunile" aplicate în cazul în care părțile se vor răzgândi?
Mai mult decat atat, s-a dus pus anularea reduceriI perioadei de suspendare. Adica au revenit la cele 90 zile desi eu am sustinut examen... Mi se pare abuziva aceasta decizie si nu gasesc temeiul legal al acesteia...

brainylaura a scris:

Buna ziua!
In data de 28.07.2020, mi-a fost retinut permisul de conducere pt 90 zile.Am facut plangere contraventionala.In data de 03.09.2020 am depus la dosar renuntare la actiune.
Ulterior am sustinut examen , mi-a fost redusa perioada de suspendare de la 90 la 30 zile.
Dupa trecerea celor 30 zile, cu dovada am mers si am ridicat permisul.
Nu stiu din ce cauza, la termenul din data de 24.11 instanta nu a luat act de renuntarea mea la judecata si a dat un nou termen in data de 16.03.2021.
Acum am primit adresa sa predau permisul de conducere, desi eu l-am ridicat dupa expirarea perioadei de 30 zile.
Am depus o noua cerere la judecatorie prin care am cerut sa se ia act de renuntare....
Cum procedez in continuare?
Dupa ramanerea definitiav a sentintei trb sa stau cele 30 zile?Desi eu am stat , nu am cerut nici certificat de grefa...

Buna ziua!
In data de 28.07.2020, mi-a fost retinut permisul de conducere pt 90 zile.Am facut plangere contraventionala.In data de 03.09.2020 am depus la dosar renuntare la actiune.
Ulterior am sustinut examen , mi-a fost redusa perioada de suspendare de la 90 la 30 zile.
Dupa trecerea celor 30 zile, cu dovada am mers si am ridicat permisul.
Nu stiu din ce cauza, la termenul din data de 24.11 instanta nu a luat act de renuntarea mea la judecata si a dat un nou termen in data de 16.03.2021.
Acum am primit adresa sa predau permisul de conducere, desi eu l-am ridicat dupa expirarea perioadei de 30 zile.
Am depus o noua cerere la judecatorie prin care am cerut sa se ia act de renuntare....
Cum procedez in continuare?
Dupa ramanerea definitiav a sentintei trb sa stau cele 30 zile?Desi eu am stat , nu am cerut nici certificat de grefa...
Am inteles.... Ma voi documenta in continuare sa vad ce am de facut...

Cornel Vasile a scris:

Eu asa inteleg : daca pct de lucru este desfiintat , atunci posturile sunt desfiintate .... insa acestea pot fi preluate de alt pct de lucru printr-o decizie a societatii mama

Nu stiu sa va raspund, daca postul meu s-a desfiintat sau nu....
Nu mi s-a adus cunostinta acest lucru.
Cealalta colega lucreaza pe aceeasi pozitie....
Nu este inlocuitoarea mea, am lucrat impreuna pana ce eu am intrat in concediu...

Cornel Vasile a scris:

Eu m-am referit la dvs....