avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Buna ziua! Am infiintat un grup de initiativa, non ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Buna ziua! Am infiintat un grup de initiativa, non formal, urmand ...

Buna ziua!
Am infiintat un grup de initiativa, non formal, urmand ca in imediata perioada sa ne constituim ca si asociatie.
Am discutat cu o alta fundatie sa ne sprijine in vederea organizarii unui eveniment si ne-au comunicat un contract de sponsorizare.
Dupa ce a avut loc evenimentul, ne-au comunicat ca nu pot incheia contractul de sponsorizare pentru ca nu avem pj, in ideea in care acest lucru il stiau deja.
Intrebarea este ce tip de conventie putem incheia sa primim totusi aceasta sponsorizare....
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:18, 15 Noiembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intelegem ca nu v-au "comunicat un contrat de sponsorizare" ci o propunere de contract, contract care nu s-a mai incheiat in forma scrisa, cum cere legea. Intr-adevar nu poate fi incheiat cu o entitate care NU are inca personalitate juridica. Nici contract de donatie sau alt act juridic care nu ar fi prin natura lui necesar pentru dobandirea personalitatii juridice si deci pentru a carui incheiere legea recunoaste organizatiei in curs de infiintare o asa-zisa "capacitate juridica anticipata". Puteau insa in anumite conditii sa faca contractul de sponsorizare cu unul dintre fondatori, ca persoana fizica, dar depinde de domeniul in care ar activa acea persoana si daca ar avea recunoasterea unui ONG de profil - eventual chiar al acelei fundatii? Informatiile oferite sunt insuficiente pentru un raspuns mai precis. In mod normal ar fi trebuit sa organizati evenimentul dupa ce obtineti personalitatea juridica sau sa se faca in partneneriat cu / prin intermediul unei entitati care deja are personalitate juridica si aceea sa obtina sponsorizarea... Ca nu e vorba doar de a obtine o sponsorizare pentru eveniment, dar acolo sunt si alte implicatii si raspunderi si lipsa personalitatii juridice poate crea probleme serioase, depinde desigur de natura evenimentului.,...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare "entitate" pentru o clasa scolara Lulica Lulica Va rog mult, am nevoie de un sfat. Dupa cum multa lume stie, situatia materiala din scolile noastre este un mare dezastru. Si cum sunt parintele unui copil ... (vezi toată discuția)
Vanzarea de publicitate! IftimeCostel IftimeCostel Buna ziua! Intentionez sa imi deschid un ONG si doresc sa inchei contracte cu sponsorii inainte de a infiinta ong-ul pentru a avea banii necesari sa inchiriez ... (vezi toată discuția)
Legea 32/1994 privind sponsorizarea mihaidan28 mihaidan28 ,,Art. 6 Facilităţile prevăzute în prezenta lege nu se acordă în cazul: ... c) sponsorizării unei persoane juridice fără scop lucrativ de către o ... (vezi toată discuția)