avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vanzarea de publicitate!
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vanzarea de publicitate!

Buna ziua!
Intentionez sa imi deschid un ONG si doresc sa inchei contracte cu sponsorii inainte de a infiinta ong-ul pentru a avea banii necesari sa inchiriez un sediu, sa construesc un site si sa intemeiez ong-ul.
Cum as putea sa fac acest lucur?Exista vre-un model de contract prin care as putea sa vand publicictatea in avans?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:52, 9 Februarie 2014
Nu puteti semna contractele pana nu aveti inregistrat ong-ul la judecatorie si la finante.
In opinia mea, conform principiului capacitatii juridice anticipate, asa cum poti inchieia un contract de comodat sau de inchiriere in numele viitorulului ONG, care inca nu exista ca persoana juridica, tot asa ai putea in extremis incheia si un contract de sponsorizare, daca el se poate demonstra ca fiind necesar pentru infiintarea ONG-ului, ex. ca pentru sediu nu gasesti pe nimeni sa iti faca comodat si nici contract de inchiriere fara un avans considerabil si ca nu ai de unde avansa din surse interne ( contributiile fondatorilor) acei bani.... Dar este cam "tras de par" si risca sa fie considerat invalid contractul, pentru ca e greu de argumentat ca infiintezi un ONG dar nu poti constitui un patrimoniu initial suficient nici macar pentru a putea sa iti rezolvi formal un sediu..... Asa ca normal ar fi sa incheiati contracte de sponsorizare numai dupa obtinerea personalitatii juridice si inregistrarea fiscala, si astfel va scutiti si pe Dvs. si sponsorii de o gramada de discutii cu organele fiscale legate de o situatie neobisnuita de genul contractelor incheiate cu entitati care la data incheierii contractului nu aveau inca personalitate juridica..... Pentru ca intepretata textual, legea nu ar permite sponsorizarea unei entitati care nu e persoana....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar inregistrare ong Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Dorim sa depunem la judecatorie, cererea privind dobandirea personalitatii juridice pentru ONG (asociatie), impreuna cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Contract comodat ong kikitam kikitam exista posibilitatea ca un ong sa incheie cu un srl un contract de comodat , in care ong sa fie cel care pune la dispozitie bunuri ? (vezi toată discuția)
Am o asociatie pe profil de educatie. Livike1956 Livike1956 Buna ziua! Am o asociatie pe profil de educatie. Ma poate sponsoriza varul meu, care are o firma? Va multumesc. (vezi toată discuția)