Dorim sa depunem la judecatorie, cererea privind dobandirea personalitatii juridice pentru ONG (asociatie), impreuna cu urmatoarele documente:
-dovada rezervarii denumirii
- CI membri
- contract de comodat + titlul de propretate pentru sediu
- dovada patrimoniului initial
- actul constitutiv in 4 exemplare
- statutul in 4 exemplare
- cazier fiscal pentru fiecare membru
- dovada achitarii taxei judiciare de timbru in valoare de 100 lei.
1. Va rog sa imi spuneti daca e corect si complet dosarul, deoarece pe internet am gasit multe variante si nu stiu care e cea mai corecta.
2. Pot transmite documentele si prin posta? Aceasta procedura poate intarzia judecarea dosarului?
Ideal ar fi sa va deplasati la sediul judecatoriei competente sa va solutioneze inregistrarea asoc in registrul pj,pt o discutie cu grefierul care se ocupa efectiv de persoane juridice pt a obtine info suplimentare.Sunt judecatori care solicita acordul vecinilor pt sediul social,sau interpreteaza original disp og26/2000.pUTETI TRIMITE PRIN POSTA ACTELE VA DURA LA FEL DACA LE DEPUNETI PERSONAL LA REGISTRATURA.SUCCES.
Va multumesc pentru raspuns! Am depus dosarul la judecatorie si a fost complet, insa mi s-a pus in vedere ca la termen sa ma prezint cu un CD cu actul constitutiv si statutul in format electronic :hm:
As mai avea o nelamurire: Noi doream sa inscriem ONG-ul pana la data de 31.12.2013, insa prima sedinta este pe data de 08.01.2014.
1.Putem incheia contracte inainte ca ONG-ul sa dobandeasca personalitate juridica, pentru ca o parte din impozitul pe profit sa i se atribuie ONG-ului, fara a exista vreo consecinta negativa?
2. Daca incheiem contractele dupa data de 31.12.2013, ni se mai poate atribui o parte din impozitul pe profit, in urma incheierii contractelor cu societatile comerciale?
Nu puteti sa incheiati contracte sau acte fiscale pana nu se termina procedura de inregistrare la judecatoarie si la finante. Nu sunt valabile si produceti paguba si firmei care va da sponsorizarea.