avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dosar inregistrare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dosar inregistrare ONG

Buna ziua,

Dorim sa depunem la judecatorie, cererea privind dobandirea personalitatii juridice pentru ONG (asociatie), impreuna cu urmatoarele documente:
-dovada rezervarii denumirii
- CI membri
- contract de comodat + titlul de propretate pentru sediu
- dovada patrimoniului initial
- actul constitutiv in 4 exemplare
- statutul in 4 exemplare
- cazier fiscal pentru fiecare membru
- dovada achitarii taxei judiciare de timbru in valoare de 100 lei.

1. Va rog sa imi spuneti daca e corect si complet dosarul, deoarece pe internet am gasit multe variante si nu stiu care e cea mai corecta.

2. Pot transmite documentele si prin posta? Aceasta procedura poate intarzia judecarea dosarului?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:41, 30 Decembrie 2013
Pentru a va putea sponsoriza din profitul anului 2013, contractul de sponsorizare si banii trebuie sa fie cu data de pana la 31 decembrie 2013. Din 1 ianuarie se intra pe profitul anului 2014.
Va multumesc frumos pentru lamurire!
Nu e necesara depunerea copiei actelor de identitate ale membrilor. Daca unele instante cer asta, o fac abuziv, ca nu au baza legala.
ONG-ul poate incheia in nume propriu contracte inainte de a dobandi personalitate juridica in baza capacitatii juridice anticipate, dar numai daca actul juridic respectiv este necesar dobandirii personalitatii juridice, de exemplu contract de inchiriere sau comodat pentru sediu, actul de deschidere a contuli bancar provizioriu in care se depune patromoniul initial, contract de asistenta juridica cu avocatul sau de servicii notariale etc.. Primirea de sponsorizari nu se poate considera ca necesara dobandirii personalitatii juridice si deci, asa cum s-a mentionat, nu se poate incheia un asemenea contract inainte ca asociatia sa dobandeasca personalitate juridica. Daca potentialul sponsor e de acord, se poate eventual ca acel sponsor sa vireze sponsorizarea unui alt ONG, deja existent, si acela si doneze, daca statutul sau permite, acea suma la ONG-ul nou, dupa ce acesta dobandeste personalitate juridica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea de publicitate! IftimeCostel IftimeCostel Buna ziua! Intentionez sa imi deschid un ONG si doresc sa inchei contracte cu sponsorii inainte de a infiinta ong-ul pentru a avea banii necesari sa inchiriez ... (vezi toată discuția)
Contract comodat ong kikitam kikitam exista posibilitatea ca un ong sa incheie cu un srl un contract de comodat , in care ong sa fie cel care pune la dispozitie bunuri ? (vezi toată discuția)
Infiintare ziar/publicatie skywalker73 skywalker73 Buna ziua. As dori sa infiintez unziar/publicatie periodica. Precizez ca doresc ca aceasta publicatie sa fie gratuita si sa se sustina din publicitate, ... (vezi toată discuția)