avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Infiintare \\"entitate\\" pentru o clasa scolara
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Infiintare "entitate" pentru o clasa scolara

Va rog mult, am nevoie de un sfat.
Dupa cum multa lume stie, situatia materiala din scolile noastre este un mare dezastru. Si cum sunt parintele unui copil care are parte de aceasta situatie ma tot gandesc de ceva vreme sa fac ceva. Si acel "ceva" la care ma gandeam eu era infiintarea unei entitati cu ajutorul careia sa pot obtine cei 2% din impozitul pe venit sau cei 20% din impozitul pe profit, sau alte tipuri de sponsorizare. Am incercat sa sugerez acest lucru la nivel de scoala unde exista un comitet de parinti infiintat cu un cod si un cont in banca dar, evident, m-am izbit de sfanta indiferenta si "cine sa se ocupe?". Ma gandeam ca la nivel de clasa ar fi mai usor si, daca modelul functioneaza pentru 20 de persoane, poate pe viitor se poate extinde.

Am nevoie sa ma indrumati: ce fel de entitate ar trebui sa fac? de unde sa incep demersurile?

Orice alte sfaturi sunt binevenite si foarte apreciate.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 16 Decembrie 2013
Se poate infiinta un ONG, asociatie sau fundatie, care sa sprijine scoala respectiva.
Pentru ceea ce vreti sa faceti, este cel mai indicat infiintarea unei Asociatii prin care aveti posibilitatea colectarii impozitului, atragerii de sponsorizari, organizare de evenimente si activitati pentru copii etc, fiind necesar un minim de 3 membri fondatori si un patrimoniu de infiintare mic (un salar minim pe economie). Ulterior se pot alatura alti membri. Si Fundatia este evident o optiune dar necesita un patrimoniu de infiintare mai mare (100 salarii minime pe economie).
Pentru procedura de infiintare veti avea nevoie de ajutorul unui avocat, inregistrarea facandu-se la judecatorie.
Nu ati infiintat asociatia parintilor? Puteti sa o faceti, nu e deloc greu. Sunt convinsa ca veti gasi parinti si profesori care sa va sprijine.
Comitetul de parinti nu mai are cont in banca, nu are personalitate juridica. Daca ziceti ca are, atunci este vorba de asociatia parintilor, aceasta ar trebui sa va ajute daca aveti initiativa.
AndreeaRobu a scris:

....
Pentru procedura de infiintare veti avea nevoie de ajutorul unui avocat, inregistrarea facandu-se la judecatorie.


Poate infiinta ONG-u;si fara ajutorul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong dexon dexon Buna ziua Ce tip fe ong este mai simplu si ieftin de creat: asociatie, fundatie, etc? (vezi toată discuția)
Evidenta contabila la asociatia de parinti marcu40 marcu40 Buna ziua Va rog sa ma lamuriti in cateva aspecte legate de activitatea asociatiei de parinti 1.daca asociatia are mai putin de 100 membri,contabilitatea ... (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare adrianaduceac adrianaduceac Sunt diriginta la o clasa de a XII-a si organizam balul bobocilor. Intampinam probleme in ceea ce priveste obtinerea de sponsorizari deoarece nu stim exact in ... (vezi toată discuția)