avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ong

Buna ziua
Ce tip fe ong este mai simplu si ieftin de creat: asociatie, fundatie, etc?
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:45, 2 Mai 2019
Asociație fara nici un dubiu ,la asociație patrimoniul minim este de 200 lei la fundații 100 de salarii minime pe economie.
e la fel de simplu si pt asociatie si pt fundatie, dar pt fundatii consturile sunt mai mari. Totusi in practica ar trebui sa va intereseze si alte diferente , nu doar dupa timp si cost ar trebui luata decizia de a infiinta asociatie versus fundatie....
Va multumesc pentru raspuns
Aveti dreptate
Suntem interesati de crearea unei entitati care sa poata primi sponsorizari.
Domeniul este cercetare-dezvoltare-aplicatie tehnologii/tratamente regenerative
Exista restrictii/conditii pentru nr de membri si calificarea lor?
Fundatiile nu au membri ! Asociatiile trebuie sa aiba minim 3 membri. Nu exista conditii sau restrictii legale pentru a fi membru intr-o asociatie in afara de cea de a fi major si de a nu avea cazier fiscal. Daca asociatia se doreste una in domeniul cercetare-dezvoltare-aplicatie tehnologii/tratamente regenerative este desigur de dorit ca toti sau majoritatea membrilor "plini" sa aiba calificare in domeniu, pentru ca ea sa fie mai credibila si reprezentativa. Altminteri poate teoretic oricine , si fara vreo calificare sau legatura cu domeniul, sa infiinteze o asociatie care sa isi propuna sprijinirea cercetarii de exemplu prin procurare de fonduri sau lobby pentru imbunatatirea legislatiei, dar isi va atinge mai greu scopul daca in randul ei nu are persoane din domeniu sau pricepute la domeniu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii utile infiintare ong 2014 alexseby alexseby Buna ziua! Doresc sa infiintez un ONG care sa aiba ca activitate organizarea de conferinte pe diverse teme (relatii, afaceri, dezvoltare personala, ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie... papinni papinni Va salut !!! Desi exista multe discutii pe acest subiect majoritatea sunt oarecum personale sau fara a fi orientate in special catre o tema general ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sportiva catalinban catalinban Buna ziua! Am citit cam tot ce este scris despre infiintarea unei asociatii sportive si tot am nelamuriri....poate sunt mai greu de cap. Sa o luam cu ... (vezi toată discuția)