avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate mcn

Activitate mcn

Dar daca punctul de lucru (aflat pe proprietatea privata a societatii in cauza) nu mai este autorizat de primarie sa-si desfasoare activitatea pe care o presteaza, poate deveni doar depozit al firmei respective? Depozit de diverse , fara activitate de comert. Doar pazit de personal angajat. Se poate? Poate primaria sa amendeze firma pentru ceva? Trebuie obtinut ceva de undeva?
Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Vinzare in rate
Am si eu o rugaminte. Pentru a desfasura activitatea de leasing operational ce cod caen ar trebui sa am si daca acest tip de leasing cade sub incidenta OG 28/2006. Cu alte cuvinte, cu un capital de 2 miliarde lei vechi, cu cod caen corespunzator, pot face leasing operational? Ma mai intreaba BNR de sanatate? Multumesc frumos.
daca plangerea penala intr-un caz de accident rutier cu vatamarea (usoara)a unui pieton nu a fost depusa in termen de 60 de zile de la producerea evenimentului, mai poate fi vorba de raspunderea penala a faptashului? la dosar exista certificatul de la iml cu 30-40 zile ingrijiri (shpaguite...)
accidentul a avut loc in august, pe mine m-au chemat la penale in decembrie, iar dosarul mi s-a parut incomplet (fara plangere).
va rog sa-mi dati un raspuns...
Răspuns la discuția contabil sef - raspundere
multumesc, avn:)
Răspuns la discuția fise fiscale2005
reglezi in luna in care ai constatat (februarie) . diminuezi netul cu diferenta de impozit.
in fisa treci exact cum ai in statul de plata. cel putin asa am inteles din instructiuni si asa am facut si eu. accept si alte pareri:)
Multumesc mult. Cred ca trebuie sa ma gindesc mai bine ce am de facut. Inca o data multumiri nenumarate.
Multumesc pentru promptitudine. Este vorba de respectarea unor proceduri interne de contabilizare, care sunt pe muchia legii. Sint convinsa ca garda nici n-o sa priceapa o astfel de procedura. N-am inventat-o eu, dar trebuie s-o respect, daca mai vreau sa lucrez aici. Fisa de post nu exista. De altfel, contabilul sef se ocupa de la casierie pina la bilant, si ca sa nu se plictiseasca se ocupa si de resurse umane, itm si altele. Din inertie, ca nu scrie nicaieri ce am de facut. Voiam sa stiu daca ma poate afecta in vreun fel, atita vreme cit nu semnez nimic.
V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie... Ce raspundere (in fata autoritatilor) are contabilul sef? Poate fi sanctionat pentru nerespectarea normelor in vigoare? Va multumesc mult.
am nevoie de o relatie la ITM Bucuresti pentru inregistrarea unui registru de evidenta salariatilor (termen depasit).
Răspuns la discuția daune morale
Va multumesc mult pentru rabdarea cu care mi-ati raspuns. E adevarat, sunt ignoranta. Nu este domeniul meu de activitate, nu am trecut niciodata prin asta si nici nu am auzit pe nimeni din imediata mea apropiere sa fi patit ceva de genul asta. Concluziile pe care le-am tras, evident pripit, s-au bazat pe "consultatiile" unor colegi de breasla de-ai dvs. Nu judec pe nimeni, pentru ca si printre economisti parerile sunt impartite cand se 'judeca' anumite aspecte economice.
Problema mea este ca primesc semnale diferite pentru aceeasi 'speta'. De aceea am cerut ajutor pe acest site.
Martori oficiali la eveniment nu sunt. Pot sa apara daca aduce ea, dar clar, nu se va pune problema sinceritatii... In masina eram cu sotul. Se considera martor?
Nu-mi vine sa cred ca statul roman, prin reprezentantii sai, ar putea transforma o astfel de cerere de despagubiri, nu spun nefondata, ci mai degraba exagerata, intr-un caz social. Ar fi in stare sa-mi execute casa si sa ajung in strada cu copiii (minori, 12 respectiv 5 ani). Ca masina nu am. Are sotul si e masina de la firma. Si ma tot gandesc ca, la cat de cinica a fost babuta cand l-a pus pe sotul meu s-o duca la IML, n-as putea sa consider, cinic, ca a produs intentionat accidentul? Dar a iesit mai rau decat ar fi vrut... Cred totusi ca a fost o amarata de nesincronizare.
La IML, unde a dus-o sotul cu masina si de unde avem tichetul de parcare cu plata, s-a dus tarziu, dupa fix 2 sapt. Ceilalti colegi ai dvs. mi-au spus ceva de 48 de ore de la data accidentului. Oricum, sotul mi-a spus ca a iesit furioasa de acolo.
Apoi, chiar daca spune ca nu m-am interesat de situatia ei, 2 medici m-au vazut cand am mers cu ea la control, al treilea l-a vazut pe sotul meu, din desfasuratoarele de la connex, romtelecom si dialog se poate observa cu usurinta ca telefoane i-am dat, dar nu zilnic pentru mi-a retezat elanul: o sa ma sune ea daca apare ceva. Dupa ce s-a terminat furtunos intrevederea in care ii ceream sa semneze chitanta, e adevarat ca nu am mai cautat-o. Sunt 5 zile de atunci si nici nu stiu daca mai are rost. Oricum mi-a declarat ca n-o sa semneze nimic, chiar daca asta inseamna sa-si plateasca singura medicamentul si taxiul (2 vizite mai are de facut la doctor), precum si femeia care vede de ea 6 ore pe zi, 5 zile pe sapt.
As dori, daca se poate, si daca sunteti din Bucuresti, sa stabilim o intrevedere. Mai sunt amanunte care pot fi in favoarea mea, mai sunt oameni care ma pot ajuta, dar as avea nevoie si de indrumarea unui avocat. Nu ma dau la o parte pentru ceea ce s-a intamplat, dar nici nu vreau sa-mi sufere copiii pentru un lucru pentru care nu ma simt intr-atat de vinovata.
Va multumesc din nou pentru timpul acordat.

mcn